Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Styrelseutbildning steg 2 – digitalt

7 nov 09:00 - 15:00

Detta arrangemang är framflyttat från den 14 respektive 21 mars 2020, med anledning av Corona. Nu välkomnar vi både er som gick steg 1 i vintras och övriga styrelser som är intresserade av att delta, till steg 2. Läs mer om styrelseutbildningen här.

Ämnen och talare för utbildningssteg 2:

  • Konflikter och kriser i en församling, Elin Alm, regional kyrkoledare Region Väst och Johan Einarsson, församlingsutvecklare Region Öst. Vilken typ av kriser förekommer i församlingar och hur kan vi hantera dem?
  • Att vara med i en styrelseDan Brännström, revisor, fd. generaldirektör för Föreningen auktoriserade revisorer (FAR) ledamot i kyrkostyrelsen. Om olika roller och funktioner. Vad innebär det att vara ordförande, sekreterare, kassör, vice föreståndare, valberedning  i en församling

Anmälan & info

Utbildningstillfället genomförs digitalt och är gemensamt för Region Öst och Region Väst. I och med den digitala formen och dess möjligheter, så inbjuder vi även styrelser som inte gått steg 1, att delta.

Vi möts via Zoom, den 7 november, kl. 9.00-15.00, med pauser för fika och lunch. Det är en fördel om styrelsen kan kan sitta samlad på en plats under utbildningstillfället, då det kommer vara en del frågor som ni ska samtala omkring tillsammans.

Anmälan görs via denna länk. Det räcker att en person per styrelse skickar in anmälan, men ange gärna hur många från styrelsen som beräknas delta. Även ni som var anmälda till tillfällena som blev inställda, behöver anmäla er på nytt så att vi får rätt mailadresser att skicka ut Zoom-länken till.
ANMÄLAN STYRELSEUTBILDNING STEG 2. 

 

Kort om Zoom
En länk till mötet kommer mailas ut någon dag innan mötet. Anslut dig/er gärna någon minut innan utsatt tid så att vi kan komma igång i tid. 

Om du/ni inte har använt Zoom tidigare kommer ni behöva ladda ner en enkel programvara. Det brukar gå snabbt och smidigt (ca 1-2 minuter). Klicka på länken som skickas ut inför mötet och följ de instruktioner som kommer. Om ni sitter flera tillsammans så är det en fördel om ni har möjlighet att lägga upp bilden på projektor eller liknande så att alla ser bra.

 

För frågor angående anmälan och praktisk information: 

Helena Wiberg, administratör region Öst
helena.wiberg@equmeniakyrkan.se

För övriga frågor: 

Elin Alm, regional kyrkoledare Region Väst:
elin.alm@equmeniakyrkan.se

Johan Einarsson, församlingsutvecklare Region Öst:
johan.einarsson@equmeniakyrkan.se

Detaljer

Datum:
7 nov
Tid:
09:00 - 15:00
Evenemang Kategorier:
,