Laddar Evenemang
vald-i-nara-relationer-internationellt
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
27 maj 13:00 - 16:30

Våld i nära relationer – internationellt perspektiv

Hur möter vi som kyrka ensamhet, utsatthet och våld i nära relationer? Välkomna på en workshop med medverkande från  Ecuador och Moldavien där de har lång erfarenhet i detta arbetet.

Statistik från flera länder visar att några av konsekvenserna av corona-pandemin är en ökning av våld i hemmet och att fler människor drabbats av depression på grund av isolering och ensamhet.

Equmeniakyrkan vill stå på de svagas sida och vi vill vara med i arbetet att nå de globala utvecklingsmålen i Agenda 2030, där ibland mål nr 5 som lyfter jämställdhet och flickor och kvinnors egenmakt.

Just nu kan vi inte samlas i våra kyrkor eller träffa människor som vi brukar göra. Hur håller vi kontakten med varandra och andra? Hur stödjer vi de utsatta, hur byter vi isolering som ibland innebär våld i nära relationer? Hur demonstrera vi Guds kärlek när förutsättningarna är så annorlunda?

Equmeniakyrkans samarbetsorganisationen Beginning of Life i Moldavien och samarbetskyrka Evangeliska Förbundskyrkan i Ecuador har båda lång erfarenhet av att arbeta för jämställdhet och jämlikhet. Både organisationerna möter och stödjer bland annat våldsutsatta kvinnor.

I workshopen får vi ta del av hur de arbetar och deras beprövade metoder för att förebygga otrygghet och våld och nå ut och stödja utsatta människor.

Samtal och presentationer sker till stor del på engelska.

Frågor

Kontakta Sofia Rosén: sofia.rosen@equmeniakyrkan.se, 0704-86 04 72

Anmälan

Anmäl dig senast den 25 maj.

 

Relaterade mål för Agenda 2030

Med "Våld i nära relationer – internationellt perspektiv" bidrar vi till följande globala mål för hållbar utveckling.