Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
9 oktober, 2021 09:30 - 18:00

Världen är här – Regiondag i Svealand

regiondag svealand

Situationen på vår planet fyller oss med oro. Mänskligheten står inför stora hot och utmaningar. Samtidigt är världen skapad av Gud och fortfarande i fokus för hans kärlek. Fortfarande kan vi fascineras över skapelsen under. Vi får glädjas över allt som fungerar väl, över kärlek och godhet, över allt som Gud gör. Vi får inspireras av Guds handlande genom sitt folk, genom församlingen. Och så har vi Guds Ord som utmanar, vägleder, ger oss hopp och tro.

Välkommen till en intressant dag med inspiration och reflektion kring mission och klimat!
Under dagen kommer ett flertal olika föreläsare att medverka, direkt på plats eller via länk. Alla väl insatta och kunniga inom sina områden. Vi får bl.a. höra om situationen i Afganistan, Equador, Kongo och om Equmeniakyrkan internationella mission. Vi får höra om mission i Sverige genom församlingsplantering.

Vi får även möta personer och församlingar som engagerar sig i miljö och klimatfrågorna.  Om att bli en grön kyrka där vi som medlemmar och församlingar kan bli mer klimatsmarta. Dagen kommer även innehålla bibelundervisning, gruppsamtal, bön och sång!  Välkommen!

Plats:
  Karlskoga Folkhögskola eller via nätet. Mat och fika ingår för de som deltar på plats.

Kostnad: 300 kr betalas på plats. Vanligtvis bekostar respektive församling sina egna deltagare. Det är en fördel att flera från församlingen deltar. Ingen kostnad för den som deltar via nätet.

Exempel på medverkande:  Stefan Emilsson, Rickard Lundgren, Emanuel Bratt, regionens medarbetare och missionsambassadörer, Anne & Carl Sundberg, Petter Hermansson, Susanne Liljedahl, mfl.

Anmäl dig här:
Gäller även dig som ska delta via nätet.  Genom anmälan får du senare en länk till Zoom.

Anmäl dig senast 6 oktober.