Publicerat 

Kvällsaktiviteter

KVÄLLSAKTIVITETER

Kyrkokonferens 2017, Vårgårda 24–28 maj
"Gud gör något nytt"

 

TORSDAG KVÄLL

Samtal om kultur och vardagsliv med internationella gäster

Hur går det till när man gifter sig? Hur ser vardagen ut i ett annat land? Hur är situationen för kvinnor? Ställ frågor och lyssna på ett samtal mellan Joseph Rivera från Nicaragua, Edi Difanuakana från Kongo Kinshasa och Ge Baojuan från Kina. som berättar om likheter och olikheter mellan kulturerna.

Leder samtalet gör Gerard Willemsen, chef för internationella enheten och Ulrika Morazan, biträdande chef och samordnare Latinamerika.

Tid: 20.50
Plats: Mattältet

Oriental Ensemble

Ensemblen etableras under våren 2017 i Göteborg och består av ca 15 musiker med skilda bakgrunder. Flera av musikerna kommer från Mellanöstern. Instrument är stråkfamiljen, violin, viola, cello, kontrabas, slagverk, träblås-klarinett/flöjt, oud och sång. Repertoaren är vald av Ahmad Al Khatib som är konstnärlig ledare för ensemblen. Musiken har sitt ursprung från Mellanöstern, bland annat från Turkiet, Egypten och Irak.

Tid: 21.30
Plats: Tångahallen

Sounds of Silence presenterar Still Crazy After All These Years

En besynnerlig musikberättelse fylld med Simon & Garfunkels och Paul Simons musik. Sounds of Silence är Alingsåsgruppen som specialiserat sig på Simon & Garfunkels och Paul Simons musik. Många har sett deras musikaliska berättelse But The Fighter Still Remains! där en tragikomisk rollfigur väver samman låtarna med sina högst egna tankar om livet. I den fristående uppföljaren Still Crazy After All These Years får vi – förutom ytterligare en lång rad pärlor ur Paul Simons låtbibliotek – möta en man som kommit in i andra halvan av livet och som likt en avbytare sitter på bänken, i väntan på att få komma in i matchen. Innan den är slut.

Sounds of Silence är: Jonas Lundberg – sång och monolog, Johan Hammarstedt – sång, Lollo Konnebäck – gitarr, piano och sång, Kenneth Holmström – bas och sång.

Tid: 21.30
Plats: Kulturen

FREDAG KVÄLL

Under fredag kväll kommer det vara en festkväll! En kväll för alla åldrar där vi kan umgås och ha roligt tillsammans. Festkvällen börjar efter gudstjänsten vid 20.30 med grillning och mingel. Vid 21.30 börjar den sprakande showen i Tångahallen som följs av en konsert med bandet Fingerspitzgefühlers.

Konferencierer för festkvällen är Ida Tonnvik och Stina Hjelm som tidigare hållit i ett flertal större galor och festligheter. De är kreativa, ambitiösa, roliga och bjuder på sig själva!

Jonas Helgesson är en mycket uppskattad föreläsare och ståuppare. Han har en fantastisk förmåga att både beröra sin publik och locka till skratt. Jonas Helgesson är killen som är född med en envis CP-skada, men det är inget som stoppar honom! Han har genom åren lärt sig det som många skulle hävda som omöjligt – prata, gå, klara sig utan assistent, köra bil, starta företag och bli pappa. Jonas har också skrivit flera böcker bland annat Grabben i kuvösen bredvid. Han blev känd för en större publik i Jonas Gardells musikal Livet är en schlager.

Elias är charmig, högst enkel att tycka om och till det en av Sveriges bästa trollkarlar. Med en SM-titel i Salongsmagi i bagaget har han, utöver privata föreställningar, satt upp tre olika turnéer med över 60 offentliga framträdanden i egen regi. Elias ägnar sig gärna åt historieberättande med sitt trolleri, vilket ger både roligare och bättre trolleri samt en helt unik upplevelse.

Fingerspitzgefühlers är ett dansant band som förenar glädje och dans i en näst intill symbios med sin publik. Även om repertoarerna sällan varierar är ingen spelning sig lik. Fingerspitzgefühlers värnar om den bortglömda sångskatten som finns i 70- till 90-talshits men spelar även gammal dansbandsmusik och ett uns egenskrivet material. Fingerspitzgefühlers vill förmedla glädje och fest!

LÖRDAG KVÄLL

Efter gudstjänsten i Tångahallen kommer församlingarna runt om kring Vårgårda att bjuda in till kvällsaktiviteter. Det blir allt från sång och musik till samtal och seminarium. Sidan kommer att uppdateras.

Diakonia inbjuder till Cafékväll, om vapenexport och trotsalltåldern 

Stefan Jämtbäck – musikmakare och ordbrukare – sjunger, spelar, berättar och leder allsång. Om mindlessnes, samhällsengagemang och om livet i trotsalltåldern, som pappan i en ständigt pågående sit-com där barnen fått alla de roliga replikerna. Dessutom kommer Diakonia att berätta om vad du kan göra för att stoppa vapenexport till diktaturer och vinna valet.

Tid: 21.00
Plats: Lagmansholms Missionskyrka E 20 i riktning mot Göteborg 4 km, tag av åt höger vid Lagmansholmsinfarten, Kör över järnvägsspår och bro fortsätt ytterligare ett par hundra meter, på höger sida ligger kyrkan som liknar en ark.
Arrangörer: Diakonia

Till din ära

Kom och avsluta kvällen på det vackra Storsjöstrand. Sång, bön, goda berättelser och gemenskap. Equmeniakyrkans evangelister och Jeanette Alfredsson med band.

Tid: Servering från kl 20.30, gudstjänsten börjar 21.30
Plats: Storsjöstrand, Lilla Skogsvägen 3, Horla.

Datorspelens värld – Vad gör vi där?

En kväll för föräldrar och andra vuxna som möter unga och vill veta mer om den digitala värld unga lever i – med fokus på datorspel. Vad är bra och vad finns det för risker med datorspelande? Hur kan vi få ett sunt förhållningssätt till datorspel? Hur kan vi som föräldrar och andra vuxna hjälpa unga att ha ett hållbart spelande? Daniel Blomdahl från Countryhack och rötter i Equmenia Herrljunga föreläser och samtalar med oss.

Tid: Fika från 20.30 samlingen börjar runt 21.00 
Plats: Equmeniakyrkan Vårgårda, Kyrkogatan 7
Arrangörer: Suntprat/Equmenia & Hela Människan, Equmeniakyrkan och Hela Människan Vårgårda, Bilda

Navetsamtal med Marcus Sigvardsson

Equmeniakyrkan är en ny kyrka med gamla anor samlad kring ett kärleksfullt budskap, formade kulturer och traditioner. Hur påverkar det kärleksfulla budskapet, våra kulturer och traditioner den egna tron och kyrkan? Vad håller jag, du och församlingar på med? Hur tror jag och du Jesus skulle (s)vara i vår samtid? Navet är en podcast där Marcus Sigvardsson samtalar om livet inom frikyrkan tillsammans med bland andra Per-Erik Hallin, Tomas Sjödin, Ole Börud, Rob Bell, Peter Hallström, Tommy Dahlman och Britta Hermansson. Equmeniakyrkan Ljurhalla bjuder nu in till navetsamtal i kyrkorummet. Den 27 maj samtalar Marcus och Jacob Langvik, författare till boken 96 lampor, om varför människor väljer att lämna kyrkan och hur tron och det kristna livet tar sig andra uttryck.

Tid: Samtal med fika börjar runt 21.00 
Plats: Equmeniakyrkan Ljurhalla. Kör Rv42 mot Borås ca 11 km, sväng höger mot Alingsås, direkt till vänster ligger kyrkan.

Hälsa för Alla i Kongo – är det möjligt?

Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälso- och sjukvård i Kongoländerna har nyss kommit hem från en resa med fokus på de tre kongolesiska systerkyrkornas hälso- och sjukvårdsarbete. Seminariet kommer ge en aktuell beskrivning av befolkningens hälsovårdssituation, sjukvårdsarbetets villkor, hur man relaterar till statens hälsovård och andra aktörer och vilken roll Equmeniakyrkan kan spela. En aktuell beskrivning av insamlingen Hälsa för alla i Kongo ges också, vad man kunnat göra hittills för de insamlade medlen och hur prioriteringarna ser ut för framtiden. Men är det realistiskt att alla skall bli friska i Kongo – eller att alla skall få hälsovård i Kongo? Bland annat det vill vi samtala med er om.

Tid: 21.00
Plats: Tåstorps Missionskyrka.
Bil – E20 ca 4 km mot Stockholm sväng vänster vid avfart Tåstorp och kyrkan ligger ca 100 m från vägen.