Öppen Kyrka

När Equmeniakyrkan i Långared inbjuder till samling är den öppen för alla. Vi är en gemenskap, inte sluten, som också välkomnar dig.
Men det är alltid svårt att ta steget över tröskeln. Vad och vilka möter jag därinne? Kanske att som främling komma in i ett hem.
Du möter människor som precis som du söker efter mening med och i livet. Vi är alla olika och udda och när du kommer in
och vill ”kolla av” läget så är du inte speciell på något sätt. Bara som vi andra.


Bästa sättet att känna av hur det är i en kyrka är att gå upp lite tidigare på en söndag och komma till Gudstjänsten som börjar kl 10:00
Då ser du öppenheten på många sätt. Vill du så stannar du på kyrkkaffet och kollar lite mer. Vill du inte så går du hem men förhoppningsvis kommer du tillbaks för det är något som drar dig tillbaka. Alla kyrkor har ett budskap som drar dig närmare livets centrum.

I dessa tider har vi inte möjligt att hålla gudstjänst med många samlade i kyrkan. Men behovet av att möta Gud eller samtala med någon som lyssnar eller få stillhet och lugn finns kvar. Vi har därför ordnat med ”öppen kyrka” där du kan komma någon gång under det tider på söndagarna då vi har öppet. Det finns någon där som möter dig och visar dig rätt.


Välkommen att ta steget över en liten tröskel till en Öppen Kyrka.
Steget som också kan förvandla ditt liv till att bli öppnare!”