Abrahamsbergskyrkan, Bromma, Stockholm söker Pastor/Diakon 50 -100 %

Abrahamsbergskyrkans församling har drygt 300 medlemmar och är en del av Equmeniakyrkan. Här finner du verksamhet för alla åldrar och vi välkomnar alla som vill delta i våra många olika aktiviteter, inte minst till gudstjänstlivet.

Barn- och ungdomsverksamheten bedrivs i en särskild förening, AbraUng, som har ett 30-tal ledare som arbetar på frivillig basis. Vi har också ett återkommande konfirmationsläger.

Vi har även omfattande verksamhet bland pensionärer, Abra Senior, en second-hand verksamhet Reprisen, samt olika kultur-, musik-, frilufts- och studieverksamheter.

Vår vision:

Abrahamsbergskyrkan vill vara en kyrka för hela livet där mångfald och olikheter bejakas

Vi vill utmanas av evangeliet att i ord och handling ta ansvar för våra medmänniskor och vår omvärld

Vi vill vara en öppen och inkluderande kyrka där nya såväl som vana besökare kan känna tillhörighet och uppleva omsorg

Vi vill att söndagen och gudstjänsten ska få vara ett tillfälle där vi möter Gud och varandra, hämtar kraft och får undervisning

Vi söker dig som vill arbeta i vår församling med den utmaning det är att utveckla och presentera en teologi som är relevant och som skapar mening och sammanhang i vår tid med dagens utmaningar.

Du kommer att arbeta i ett kollegium med församlingsföreståndaren och musikledaren. Beroende på din tjänstgöringsgrad kommer arbetsuppgifterna, som spänner över hela verksamheten att fördelas med hänsyn till kollegiets och alla frivilligarbetares förutsättningar.

Vi tror att du som söker tjänsten

 • vill bidra till att bygga och utveckla församlingen och dess barn- och ungdomsarbete
 • har en teologisk utbildning och vill tillämpa den på vår samtid
 • ger ledarvård (undervisning och uppmuntran)
 • vill vara ansvarig för och vidareutveckla församlingens konfirmationsundervisning
 • tycker om att umgås med människor och har lätt att knyta kontakter
 • är förtrogen med och delar Abrahamsbergskyrkans församlings och Equmeniakyrkans värderingar
 • har en HBTQ-vänlig inställning
 • regelbundet vill medverka i gudstjänster med till exempel barnens stund, gudstjänstledning och förkunnelse.
 • fångar upp unga vuxna/unga familjer och inspirerar till att vi kan återstarta söndagsskola
 • vidareutveckla skolkyrkan i samarbete med Bromma Ekumeniska Råd

Vi hoppas att du söker dig till oss, så att vi kan samtala och diskutera vidare om på vilket sätt detta skulle kunna vara intressant för dig, med dina förutsättningar – och du för oss!

Läs gärna mer på Abrahamsbergskyrkans hemsida (https://abrahamsbergskyrkan.se ) och AbraUngs (Equmenia Abrahamsberg) hemsida (https://abrahamsbergskyrkan.se/abraung/ ) för att få en bild av vår omfattande verksamhet.Tjänsten är placerad i Abrahamsbergskyrkan i Bromma, Stockholm.Vid behov kan vi hjälpa till med bostad. Tjänsten omfattar minst 50 procent, men tjänstegraden bestäms i samråd mellan dig och oss.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Ange gärna vilken anställningsgrad (%) som skulle passa dig. Vi kommer att behandla ansökningar fortlöpande, så du får gärna skicka en intresseanmälan även om du inte har en fullständig ansökan klar. Vår förhoppning är att du kan tillträda i god tid innan höstterminen 2021, helst redan under våren. Eftersom tjänsten även innebär arbete bland barn kommer vi att begära utdrag ur polisens belastningsregister.

Har du frågor så kontakta gärna

Församlingens ordförande Helen Åkerman, ordforande@abrahamsbergskyrkan.se, 073 657 72 95 Församlingsföreståndare Lasse Vallmoss, lasse.vallmoss@abrahamsbergskyrkan.se, 0704-53 79 47 Personalutskottet Kristian Martinson, kristian.martinson@gmail.com, 073-030 32 22

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till Kristian Martinson via e-post kristian.martinson@gmail.com

Välkommen att arbeta tillsammans med oss i Abrahamsbergskyrkan! 

Se alla lediga tjänster

 • Region Stockholm
 • Kategori Diakon, Pastor
 • Anställningstyp Deltid, Heltid
 • Placering Stockholm