Åbybergskyrkan i Vallentuna söker diakon 75 – 100 %

Åbybergskyrkans församling ligger i Vallentuna, ca tre mil norr om Stockholm. Församlingen, med en drygt 130-årig historia, är en del av Equmeniakyrkan och har ca 185 medlemmar. Gudstjänsten är navet i församlingens liv och gemenskap. Församlingen vill vara en diakonal och inkluderande kyrka i Vallentuna och har ett gott ekumeniskt samarbete med de övriga lokala församlingarna i Vallentuna. För att fördjupa det diakonala arbetet söker vi nu en diakon.

Arbetsuppgifter

Som diakon ser vi att du är en viktig del i länken mellan Åbybergskyrkan och det lokala samhället. I tjänsten ingår att fördjupa och utveckla samverkan med externa aktörer och organisationer i Vallentuna samt att tillsammans med församlingsföreståndaren ta ansvar för församlingens och Åby ungas verksamheter. Två NAV-pastorer och en sjukhuspastor ingår också i Åbybergskyrkans storkollegium.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad diakon och ordinerad i Equmeniakyrkan, diakonkandidat på väg mot ordination eller har likvärdig utbildning som bedöms vara lämplig för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse av diakonalt utvecklingsarbete. Som person är du trygg med dig själv och har erfarenhet och intresse av att arbeta med människor i olika åldrar och livssituationer.

Du bör ha god struktur, förmåga att prioritera samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Flexibilitet är ett måste samt förmåga att samverka med övriga kollegor och ideellt engagerade. Önskvärt om du har körkort och tillgång till bil.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på mellan 75-100 %, med sex månaders provanställning. Viss tjänstgöring under kvällar och helger.

Tillträde

Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Ansökan med cv och personligt brev skickas till kjosefsson14@gmail.com senast den 31 augusti 2022.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till församlingens ordförande Karin Josefsson kjosefsson14@gmail.com (073-679 84 64). Information om församlingen hittar du på www.abybergskyrkan.nu.

Sista ansökningsdatum
2022-08-31
Region
Stockholm
Kategori
Diakon
Anställningstyp
Deltid, Heltid, Tillsvidareanställning
Placering
Vallentuna

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Karin Josefsson

Ordförande

kjosefsson14@gmail.com

0736- 79 84 64