Åbybergskyrkan i Vallentuna söker pastor och föreståndare 100 %

Åbybergskyrkans församling ligger i Vallentuna, ca tre mil norr om Stockholm. Församlingen, med en knapp 140-årig historia, är en del av Equmeniakyrkan med många aktiva medlemmar. Gudstjänsten är navet i församlingens liv och gemenskap. Församlingen vill vara diakonal och inkluderande och har ett gott ekumeniskt samarbete med de övriga församlingarna i Vallentuna.

Församlingen är arbetsgivare för pastor/församlingsföreståndare, en diakon och för två NAV-pastorer. En sjukhuspastor ingår också i storkollegiet.

Vår nuvarande föreståndare går i pension och vi söker en efterträdare på heltid. Vi söker dig som är ordinerad pastor med erfarenhet av församlingsarbete. Du ser gudstjänsten som en central del i församlingslivet. Du är en god förkunnare och inspiratör med vilja att nå människor både i och utanför församlingen. Du ser och möter människor i olika åldrar och i skilda livssituationer. Du har förmåga att skapa engagemang och delaktighet och vill tillsammans med andra arbeta med församlingens utveckling.

Önskvärt om du har körkort och tillgång till bil.

Ansökan med cv och personligt brev skickas till kjosefsson14@gmail.com Ansökningar kommer att behandlas löpande. Tillträde från december 2023.

www.abybergskyrkan.nu kan du läsa mer om församlingen

Region
Stockholm
Kategori
Församlingsföreståndare, Pastor
Anställningstyp
Heltid, Tillsvidareanställning
Placering
Vallentuna

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Karin Josefsson

ordförande

kjosefsson14@gmail.com

073-679 84 64