Andreasförsamlingen Fjällstugan, Jönköping, söker pastor

Vi är en församling inom Equmeniakyrkan på 450 medlemmar med mycket vilja och kompetens. Vi vill vara en öppen kyrka främst för människor på Västers höjder men också för andra i Jönköpingstrakten. Vi vill vara en församling med rötter och tradition, men också med mod att ompröva och välja nya vägar. Öppenhet är ett riktmärke och är något som också uttrycks i församlingens vision och riktningsdokument.
Församlingen prioriterar arbetet bland barn och unga, liksom diakoni och internationellt arbete. Vi vill vara en stark röst i vår samtid i viktiga samhällsfrågor.

Under veckorna samlas barn, unga och äldre inom ramen för Equmenia, samtals- och studiegrupper, RPG, körövningar mm. Människor kommer till olika diakonala mötesplatser och många är volontärer i olika verksamheter. I kyrkans lokaler bedrivs såväl konferens- som restaurangverksamhet vilket tillsammans leder till det som beskrivs ovan; en öppen och tillgänglig kyrka.

Vi söker dig som vill vara en del i arbetet med att Andreasförsamlingen ska vara en oas i Jönköping där människor kan utforska och växa i sin tro på Jesus Kristus. Att du kan bidra med teologisk fördjupning och vara ett stöd i människors utveckling och växt. Vi ser att du är pastorsutbildad, har förmåga att tillsammans med andra leda och ta ansvar för helheter. Du blir en del i en medarbetarstab på 4-5 personer där vi utifrån dina gåvor formar ett team där vi tar vara på vars och ens gåvor och förmågor.

Anställningen omfattar 100%, helst med tillträde under 2022.
E-posta ansökan med personligt brev och CV till Personalutskottet, bertil.svensson@equmeniakyrkan.se
Vi läser och tar emot ansökningar kontinuerligt.

För mer information kontakta någon av församlingens två ordförande: Sofia Einarsson (073-091 23 05) och Bertil Svensson (076-505 31 90) eller församlingens föreståndare Ebbe Andreasson (073-642 57 85).

Region
Öst
Kategori
Pastor
Anställningstyp
Heltid
Placering
Jönköping

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Sofia Einarsson

Ordförande

0730-91 23 05

Bertil Svensson

Ordförande

0765-05 31 90

Ebbe Andreasson

Församlingens föreståndare

0736-42 57 85