Ansgarsförsamlingen i Västerås söker ungdomspastor/diakon och församlingspastor

Vill du vara med oss i arbetet med att göra Gud känd för Västeråsare?

Ansgarsförsamlingen har sedan några år arbetat intensivt med att göra kyrkan, Gud och församlingen tillgänglig för den vanlige Västeråsaren. Detta har skett genom en variation av aktiviteter så som kurser, konserter och gudstjänster. Nu ÄR vi på kartan i Västerås och söker dig som vill vara med och hålla oss kvar där men även arbeta med att knyta människor närmre församlingen.

Vi söker nu ungdomspastor/diakon och församlingspastor

I arbetsbeskrivningen för dessa tjänster kan någon eller några av följande roller ingå: församlingsföreståndare, arbetsledare, evangelist, samordnare för smågrupper eller musikinspiratör. Kanske passar någon eller några av dessa roller dig.

De senaste åren har Ansgarsförsamlingen på ett helt nytt sätt lyckats att nå ut i Västerås. Det som händer i församlingen märks och många evenemang och kurser har deltagare som annars aldrig besöker en kyrka. Människor kommer bland annat på körer med olika inriktning, offentliga föreläsningar, konserter, kurser om tro och livsfrågor. Församlingen har också under flera år arbetat med ett medvetet utvecklingsarbete. Vi vill nu fortsätta att nå ut till Västerås och samtidigt vill vi ta ett steg till där fler också blir ännu mer delaktiga i församlingsgemenskapen.

Ansgarsförsamlingen är ett samgående mellan Baptistförsamlingen, Missionsförsamlingen och Metodistförsamlingen i Västerås. Församlingen består av ca 560 medlemmar och i församlingen finns förutom den utåtriktade verksamheten något som passar alla åldrar. I söndagsgudstjänsterna är det ett varierat upplägg med olika körer eller solister. Ofta gör vi gudstjänstserier med aktuella teman för samhället eller församlingen.

Mälarstaden Västerås är Sveriges sjunde största stad med en kontinuerlig tillväxt men som samtidigt har en närhet till den västmanländska naturen. Traditionellt arbetar många inom teknikindustrin men det finns också en bred arbetsmarknad och dessutom smidigt pendlingsavstånd till flera stora städer.

Dessa roller kan kombineras i någon av de två tjänster vi utlyser eller så småningom med andra roller till ännu en tjänst. Allt beror på vilka personer som är intresserade av oss och vår församling och som vi bedömer passar in i olika roller.

Ytterligare information hittar du här:
www.ansgarsforsamlingen.se/lediga-tjanster/

Dina kollegor

Arbetslaget består i dagsläget av två pastorer, en diakon, en kommunikatör, en administratör, några körledare och ungdomsledare på deltid. De längtar alla efter att få inkludera dig i gemenskapen!

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Vi kommer intervjua och anställa löpande när vi hittar rätt person för rätt uppdrag.

Din ansökan, med personligt brev och fullständigt CV, vill vi ha skickad till epost: jobb@ansgars.se.

Har du frågor eller funderingar vänd dig till:

Pastor Andreas Löwkvist
andreas.lowkvist@ansgars.se
021-140714

Församlingens ordförande Bengt Sandqvist
ordforande@ansgars.se
070-632 18 25

Din ansökan behandlas utifrån GDPR.

Se alla lediga tjänster

  • Region Svealand
  • Kategori Barn & ungdom, Diakon, Pastor, Ungdomspastor
  • Anställningstyp Deltid, Heltid
  • Placering Västerås