Ansgarsförsamlingen i Västerås söker ungdomsledare

Ansgarsförsamlingen Västerås söker Ungdomsledare

Vill du vara med om en spännande resa och tillhöra ett engagerat team med hängivna kollegor? Vi längtar efter dig som brinner för Gud, församlingen och att göra kyrkan tillgänglig för unga människor. För barn och unga finns bland annat körer, ett väl förankrat scoutarbete, söndagsskolan Äventyret, tonårsverksamhet samt ett utvecklat ekumeniskt samarbete kring ungdomsarrangemang. I församlingen finns färdiga verksamheter att gå in i, men också möjlighet till att vara kreativ och utveckla det du brinner för.

Arbetsbeskrivning Ungdomsledare

I rollen som ungdomsledare söker vi dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Du har även tidigare haft engagemang i församlingsarbete. Tjänsten innebär ett ansvar för våra Tonårskvällar, deltagande i konfirmationsarbetet samt att besöka och delta i församlingens övriga barngruppers verksamheter. Till tjänsten tillhör även att medverka vid olika lägerverksamheter, både sådana som är anordnade av församlingen, samt sådana som anordnas av andra.

Vem är du?

Vi tror att du trivs med att skapa och upprätthålla relationer med barn och ungdomar i församlingens verksamheter. Du är ansvarsfull, trygg och har många idéer till passande aktiviteter och en förmåga att självständigt planera samlingar. Att uppmuntra och inspirera tonåringarna att gå in i ledarroller är självklart för dig och du är en bra samarbetspartner, både med ungdomarna och med dina kollegor.

Meriterande är om du har en fritidsledarutbildning eller ungdomsledarutbildning.

Tjänsten är tillsvidare på 50-100% enligt överenskommelse med tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansgarsförsamlingen är ett samgående mellan Baptistförsamlingen, Missionsförsamlingen och Metodistförsamlingen i Västerås. Församlingen har flera år aktivt arbetat för att nå ut i Västerås genom evenemang, föreläsningar, kurser och körer där många aktiviteter har deltagare som aldrig annars besöker en kyrka. Församlingen består av ca 520 medlemmar och här finns, förutom den utåtriktade verksamheten, verksamhet som passar alla åldrar.

Söndagsgudstjänsterna har ett varierat innehåll med bland annat dagsaktuella teman och musik i form av olika körer och solister. Arbetslaget består av två pastorer, två diakoner, ungdomsledare, koordinator och kommunikatör i olika tjänstgöringsgrader. Församlingen äger också det nyöppnade Café Mosaic i centrala Västerås. För oss är det en självklarhet att den som anställs som ungdomsledare vill vara en del av vår församling och ha den som sitt andliga hem.

Din ansökan, med personligt brev och fullständigt CV skickas med e-post till församlingsföreståndare Andreas Löwkvist senast den 14 augusti.

Har du frågor? Kontakta då

Församlingsföreståndare Andreas Löwkvist

andreas.lowkvist@ansgars.se

021-140714

Ungdomsledare Linnea Hjelmstedt

linnea.hjelmstedt@ansgars.se

073-966 01 13

Församlingens vice ordförande/personalansvarig Linda Gårdstam

070-7990704

Sista ansökningsdatum
2022-08-14
Region
Svealand
Kategori
Barn & ungdom, Equmenia, Ungdomsledare
Anställningstyp
Deltid, Heltid, Tillsvidareanställning
Placering
Västerås

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Andreas Löwkvist

Församlingsföreståndare

andreas.lowkvist@ansgars.se

021-140714

Linnea Hjelmstedt

Ungdomsledare

linnea.hjelmstedt@ansgars.se

0739-66 01 13

Linda Gårdstam

Församlingens vice ordförande/personalansvarig

0707-99 07 04