Ansgarsförsamlingen söker nu en församlingspastor

Vill du vara med om en spännande resa och tillhöra ett engagerat team med hängivna kollegor? Vi längtar efter dig som brinner för Gud, församlingen och att göra kyrkan tillgänglig för den vanlige Västeråsaren. Församlingen har aktivt arbetat för att nå ut i Västerås genom evenemang, föreläsningar, kurser och körer där många aktiviteter har deltagare som aldrig annars besöker en kyrka. Församlingen har också under flera år arbetat med ett medvetet utvecklingsarbete. Vi vill nu fortsätta att nå ut till Västerås och samtidigt vill vi ta ett steg till där fler också blir ännu mer delaktiga i församlingsgemenskapen. I församlingen finns färdiga verksamheter att gå in i, men också möjlighet till att vara kreativ i utveckla det du brinner för.

Ansgarsförsamlingen är ett samgående mellan Baptistförsamlingen, Missionsförsamlingen och Metodistförsamlingen i Västerås. Församlingen består av ca 530 medlemmar och här finns, förutom den utåtriktade verksamheten, verksamhet som passar alla åldrar. Söndagsgudstjänsterna har ett varierat innehåll med bland annat dagsaktuella teman och musik i form av olika körer och solister. För oss är det en självklarhet att du vill vara en del av vår församling och ha den som ditt andliga hem.

Församlingspastor:

Vi söker dig som vill komplettera vårt arbetslag och tjäna församlingen som pastor. Vi strävar efter välkomnande och engagerande gudstjänster som berör och utmanar. Att predika, undervisa och leda förrättningar är inte främmande för dig. I rollen som församlingspastor är du medansvarig för församlingens gudstjänstliv och du har därför lätt för att samarbeta, både med anställda och ideella medarbetare. Du är en naturlig ledare, tar gärna ansvar och du brinner för människor och deras välmående. I rollen ingår att vara med och utveckla församlingens verksamhet och att vara tillgänglig för enskilda samtal.

Vi tror att du trivs med att evangelisera, när du får tala om tro med människor som ännu inte lärt känna Jesus och du har lätt för att knyta nya kontakter. Du är en god talare och anpassar dig lätt till olika situationer, du är dessutom utrustad med gott omdöme och är trygg, stabil och har god självinsikt.

Pastorsutbildning är ett krav.

Tjänsten är tillsvidare med 100% tjänstgöringsgrad eller enligt överenskommelse. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast 15/4!

Din ansökan, med personligt brev och fullständigt CV skickas med e-post till: jobb@ansgars.se. Ange i ansökan vilken tjänst du söker.

Har du frågor? Kontakta då

Församlingsföreståndare Andreas Löwkvist

andreas.lowkvist@ansgars.se

021-140714

Församlingens vice ordförande Linda Gårdstam

ordforande@ansgars.se

070-7990704

Se alla lediga tjänster

  • Sista ansökningsdatum 2021-04-15
  • Region Svealand
  • Kategori Församlingspastor
  • Anställningstyp Heltid, Tillsvidareanställning
  • Placering Västerås