Ansgarsförsamlingen Västerås söker ungdomspastor/-diakon

Vill du vara med om en spännande resa och tillhöra ett engagerat team med hängivna kollegor? Vi längtar efter dig som brinner för Gud, församlingen och att göra kyrkan tillgänglig för unga människor. För barn och unga finns bland annat körer, ett väl förankrat scoutarbete, söndagsskolan Äventyret, tonårsverksamhet samt ett utvecklat ekumeniskt samarbete kring ungdomsarrangemang. I församlingen finns färdiga verksamheter att gå in i, men också möjlighet till att vara kreativ och utveckla det du brinner för.

Ungdomspastor/diakon

I rollen som Ungdompastor/–diakon söker vi dig som har erfarenhet av arbete bland barn och unga. I tjänsten ingår att leda och utveckla arbetet med unga vuxna, tonåringar, konfirmander och våra söndagsgudstjänster för barn – som vi kallar för Äventyret. Du ansvarar för att vårda, utveckla och rekrytera ideella ledare till våra barn- och ungdomsgrupper.

Du kommer att vara spindeln i nätet för ideella ledare till barn- och ungdomsgrupperna och vi tror därför att du är en naturlig ledare som har lätt för att samarbeta, skapa relationer och inspirera andra. Du kommer att vara en del i ett arbetslag och ha ett nära samarbete med vår ungdomsledare. Du är strategisk, självgående och har en god kommunikationsförmåga. I arbetet som Ungdomspastor/diakon har du frihet att vara kreativ och skapa ett ungdomsarbete tillsammans med våra unga.

Vi ser gärna att du är Pastor/diakonutbildad och du kommer att ha gudstjänstansvar då och då. Musikalisk kompetens är meriterande.

Tjänsten är tillsvidare med 50-100% tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansgarsförsamlingen är ett samgående mellan Baptistförsamlingen, Missionsförsamlingen och Metodistförsamlingen i Västerås. Församlingen har flera år aktivt arbetat för att nå ut i Västerås genom evenemang, föreläsningar, kurser och körer där många aktiviteter har deltagare som aldrig annars besöker en kyrka. Församlingen består av ca 530 medlemmar och här finns, förutom den utåtriktade verksamheten, verksamhet som passar alla åldrar. Söndagsgudstjänsterna har ett varierat innehåll med bland annat dagsaktuella teman och musik i form av olika körer och solister. Arbetslaget består av två pastorer, två diakoner, ungdomsledare, koordinator och kommunikatör i olika tjänstgöringsgrader. Församlingen äger också det nyöppnade Café Mosaic i centrala Västerås.  För oss är det en självklarhet att den som anställs som Ungdomspastor/diakon vill vara en del av vår församling och ha den som ditt andliga hem.

Din ansökan, med personligt brev och fullständigt CV skickas med e-post till församlingsföreståndare Andreas Löwkvist senast den 14 augusti.

Har du frågor? Kontakta då

Församlingsföreståndare Andreas Löwkvist

andreas.lowkvist@ansgars.se

021-140714

Ungdomsledare Linnea Hjelmstedt

linnea.hjelmstedt@ansgars.se

073-966 01 13

Församlingens vice ordförande/personalansvarig Linda Gårdstam

070-7990704

Sista ansökningsdatum
2022-08-14
Region
Svealand
Kategori
Barn & ungdom, Diakon, Pastor, Ungdomspastor
Anställningstyp
Deltid, Heltid, Tillsvidareanställning
Placering
Västerås

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Andreas Löwkvist

Församlingsföreståndare

andreas.lowkvist@ansgars.se

021-140714

Linnea Hjelmstedt

Ungdomsledare

linnea.hjelmstedt@ansgars.se

073-966 01 13

Linda Gårdstam

Församlingens vice ordförande/personalansvarig

0707-99 07 04