Centrumkyrkans församling i Bjuv söker pastor/diakon på 50%

Centrumkyrkan ligger centralt i Bjuv i nordvästra Skåne. Bjuv är en mindre men växande ort med närhet till både storstad och vacker natur. Här finns bra skolor och ett rikt föreningsliv. Kollektivtrafiken är väl utbyggd vilket gör det enkelt att kombinera tjänsten med studier eller annat deltidsarbete.

Centrumkyrkans församling är knuten till Equmeniakyrkan med rötterna i Missionskyrkan och Metodistkyrkan. För närvarande har församlingen drygt 80 medlemmar. Gudstjänst firas varje söndag och dessutom finns det en grupp för daglediga, en studiegrupp samt en bönegrupp. Flera alphakurser har också genomförts de senare åren. Ungdomsarbetet, som är knutet till Equmenia, består av scout och tonår.

Församlingen har i många år arbetat med Naturlig församlingsutveckling med gott resultat och skall snart genomföra en ny undersökning. Det finns en längtan efter att finna nya vägar att nå fler människor. Vi vill fortsätta utveckla församling, ungdomsarbete och gudstjänst på ett sätt som ger plats för alla åldrar.

Nu söker vi dig, pastor eller diakon, som vill vara med och bygga församlingen vidare med fokus på Jesus och människor. Då det finns pastorer i annan tjänst verksamma i församlingen behöver du inte vara församlingsföreståndare eller predika varje söndag utan fokus ligger på att skapa nya vägar att vara en del av samhället. Arbetet med familjer och unga vuxna är också prioriterat.

Vi hoppas att du tycker detta låter spännande och ser med glädje fram mot att få höra från dig.

Om du har frågor eller vill skicka din ansökan, vänd dig till församlingens vakanspastor Tommy Holmberg, tommyholmberg3@gmail.com, eller ordförande Joakim Stenmo, joakim.stenmo@gmail.com .

Vi behandlar ansökningarna löpande.

Gud välsigne dig!

Region
Syd
Kategori
Diakon, Pastor
Anställningstyp
Deltid
Placering
Bjuv

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Tommy Holmberg

församlingens vakanspastor

tommyholmberg3@gmail.com

Joakim Stenmo

ordförande

joakim.stenmo@gmail.com