Equmeniakyrkan Alstermo söker pastor och församlingsföreståndare på 100%

Vår församling verkar på landsbygden mitt i Småland, mellan Växjö och Kalmar. Vi finns i Uppvidinge kommuns södra del, där Alstermo och Älghult är huvudorterna. Området har en befolkning på ca 2500 invånare. Vårt samhälle präglas av en anda där vi alla hjälps åt för att skapa det samhälle vi vill leva i. Detta återspeglas i både föreningsliv, skola, vård, näringsliv och församlingsliv.

Församlingen består av 50 medlemmar i alla åldrar. Vi har en varm gemenskap där vi vill att tron ska få finnas i centrum. Gudstjänsten med söndagsskola för barnen är vårt nav. Där samlas vi regelbundet för att höra Guds ord, dela trons liv och sändas ut som kristna i vår vardag. I församlingen finns ett aktivt barn- och ungdomsarbete med barnmusik, söndagsskola, scout och tonår. Vi arbetar ständigt med att skapa mötesplatser i vår kyrka, bland annat genom vårt drop-in-café, frukostar och olika verksamheter för samtal, bön och gemenskap.

Vi ser ett ökat intresse för tro och andlighet. Vi vill möta detta genom att bli tydligare som kyrka på alla nivåer; i gudstjänsten, verksamheten och som kristna i vår vardag. Vi har kunnat utöka vår diakonala verksamhet och behoven är stora. Vi vill synas mer och vi vill berätta om Jesus!

Nu söker vi dig som vill arbeta som pastor i vår bygd med tyngdpunkt mot unga och barnfamiljer. Som anställd arbetar du tillsammans med församlingens diakon. Vi söker dig som vill verka för församlingens uppbyggnad genom predikan, undervisning, själavård, samt leda och gå med oss i vårt uppdrag som Guds församling i vår bygd.

Vi kommer att behandla ansökningar löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Är detta något för dig? Skicka din ansökan till: martingillsjo@hotmail.com

Vid frågor, kontakta:
Martin Gillsjö, församlingens ordförande, 0733-74 27 34

Se alla lediga tjänster

  • Region Öst
  • Kategori Föreståndare, Pastor
  • Anställningstyp
  • Placering