Equmeniakyrkan Alstermo söker pastor och församlingsföreståndare

Equmeniakyrkan Alstermo verkar på landsbygden mitt i Småland, mellan Växjö och Kalmar. Vi finns i Uppvidinge kommuns södra del, där Alstermo och Älghult är huvudorterna. Området har en befolkning på ca 2000 invånare. Vårt samhälle präglas av en anda där vi alla hjälps åt för att skapa det samhälle vi vill leva i. Detta återspeglas i både föreningsliv, skola, vård, näringsliv och församlingsliv.

Församlingen som är mindre består av medlemmar i alla åldrar. Vi har en varm gemenskap där vi vill att tron ska få finnas i centrum. Gudstjänsten är vårt nav. Där samlas vi regelbundet för att höra Guds ord, dela trons liv och sändas ut som kristna i vår vardag. I församlingen finns ett aktivt barn- och ungdomsarbete med scout och tonår. Vi arbetar ständigt med att skapa mötesplatser i vår kyrka, bland annat genom vårt drop-in-café, frukostar och olika verksamheter för samtal, bön och gemenskap. Sommartid har vi verksamhet vid vårt sommarhem Alstervik.

Vi ser ett ökat intresse för tro och andlighet. Vi vill möta detta genom att bli tydligare som kyrka på alla nivåer; i gudstjänsten, verksamheten och som kristna i vår vardag. Vi vill synas mer och vi vill berätta om Jesus!

Vi söker dig som vill verka för församlingens uppbyggnad genom predikan, undervisning, själavård, samt leda och gå med oss i vårt uppdrag som Guds församling i vår bygd. Vi vill att du jobbar med tyngdpunkt mot unga och barnfamiljer.

Samtal förs med grannförsamlingar kring att skapa något nytt tillsammans i en växtpool med flera anställda för att betjäna flera.

Vi erbjuder tjänstgöringsgrad upp till 100% och detta är förhandlingsbart. Ansökningar kommer att behandlas löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Är detta något för dig? Skicka din ansökan till:  martingillsjo@hotmail.com

Vid frågor, kontakta:
Martin Gillsjö, församlingens ordförande, 0733-74 27 34                                                         

AnnSofie Svensson, vice församlingsföreståndare, 0733-02 86 40

Region
Öst
Kategori
Församlingsföreståndare, Pastor
Anställningstyp
Heltid
Placering
Alstermo

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Martin Gillsjö

församlingens ordförande

0733-74 27 34

AnnSofie Svensson

vice församlingsföreståndare

0733-02 86 40