Equmeniakyrkan Bethel Stöde söker andlig ledare

Equmeniakyrkan Bethel Stöde är en livskraftig församling som präglas av glädje och mångfald.

Ända sedan församlingen grundades 1856 har det funnits ett starkt engagemang för barn, sång och musik och mission. Församlingen har alltid betytt mycket för människorna i hela bygden.

Skolans julavslutningar äger rum i Bethel. Stöde IF:s flicklag har stort luciafirande varje år.

Konserter och musikprogram når många människor som annars inte kommer till kyrkan.

Ett omfattande arbete med asylsökande har lett till att Bethel blivit en mångkulturell församling där människor från alla länder och bakgrunder känner sig hemma.

Församlingen stöttar människor som vill lämna ett liv i missbruk. Några har blivit drogfria och är idag aktiva medlemmar i församlingen. Bethel är en viktig del av kommunens trygghetsgrupp,
som arbetar brottsförebyggande och finns med i skolans krisgrupp.
Församlingen har alltid haft ett rikt musikliv med blandade musikstilar. Konserter i Bethel är populära och välbesökta. Artister som Samuel Ljungblahd, Cyndee Peters, Bengt Johansson och Ingemar Olsson har sjungit tillsammans med körerna i församlingen.

Det ekumeniska samarbetet med Stöde Församling fungerar väl. Kyrkorna har flera gemensamma gudstjänster per år och gemensamma avslutningar för barn och ungdomsverksamheterna.

Stöde är en vacker plats belägen i Ljungandalen, 35 minuters bilfärd väster om Sundsvall. Orten har 3000 invånare. Här finns en f-9 skola med gott rykte, dit många kommer på studiebesök för att se it-användningen i undervisningen. Stöde har en väl fungerande äldreomsorg.

Det finns ett nyrenoverat badhus med gym och fritidsgård, en välsorterad matbutik, vårdcentral och många småföretag. Det är kö för att få lägenhet och är ett stort sug efter de hus som är till salu.

Både skolan och förskolan behöver bygga ut sina lokaler för att rymma större barnkullar. Här finns ett rikt föreningsliv och många möjligheter att utveckla olika fritidsintressen.

Närheten till Sundsvall gör att man lätt kan ta del av stadens utbud och arbetsmarknad.

Nu är församlingen i en ny utvecklingsfas och har arbetat aktivt med församlingsutveckling tillsammans med handledare från Equmeniakyrkans Region Mitt.

Vi söker nu en andlig ledare som vill vara med och söka Guds kallelse för församlingen.

Du ska vara en lagledare för våra ideella ledare och föra oss in i framtidens utmaningar och möjligheter. Församlingen har ett sjuttiotal medlemmar och ca 280 betjänade personer.

Är du intresserad av tjänsten?
Kontakta ordförande Lennart Svensson 070-585 40 93 eller lennart@sockenbolaget.nu

Se alla lediga tjänster

  • Region Mitt
  • Kategori Föreståndare
  • Anställningstyp
  • Placering