Equmeniakyrkan i Götene söker pastor/föreståndare

Vi söker pastor/föreståndare, heltid och tillsvidare 

Eftersom vår nuvarande pastor närmar sig pension söker vi dig som vill leda vår församling och vårt team i framtiden. Vi har visioner och en stark tro på framtiden. Vi vill växa och fördjupas som församling och vara en inbjudande gemenskap där fler och fler känner sig hemma. 

Vi har nyligen samlat verksamheterna i Equmeniakyrkans församlingar i Götene och Husaby-Skälvum till en församling med ca 170 medlemmar.  

Ungdomsarbetet bedrivs dels i Equmenia, där vi har söndagsskola och scout. Vi driver också inom ”Prisma”, som är gemensamt med Korskyrkan, ett brett arbete som innehåller tonår, idrott och Prisma fredag med café.  

Vi har sedan mer än 30 år en förskola med ca 30 barn som finns i anslutning till kyrkan. Smulans förskola är känd som ”den lilla förskolan med det stora hjärtat” och ingår i Götene kommuns barnomsorg som den enda friförskolan. 

I Götene har vi ett gott ekumeniskt klimat vilket vi är glada över och värnar om. Tillsammans med Svenska Kyrkan och Korskyrkan driver vi kyrkornas Second Hand som varje år bidrar med ca 1,5 mkr till sociala projekt runt om i världen. 

Församlingen har i dagsläget, förutom pastor på heltid, en diakon och en ungdomsledare, båda för närvarande på 60%. Vi har också 6 tjänster fördelade på 8-9 personer i vår förskoleverksamhet. Vi tror att du som söker känner en kallelse till oss och vill flytta hit för att dela vår vardag. Vi ser gärna att du har ett hjärta för alla åldrar men gärna lite extra fokus på unga. Vi är flexibla och tänker gärna nytt, så tjänsten är anpassningsbar efter det du brinner för. 

Götene kommun har lite mer än 13.000 invånare och tätorten ca 6.000 invånare. Kommunen har ett expansivt näringsliv och inom 5 mil finns också Lidköping, Mariestad, Skara, Skövde och Falköpings kommuner. Götene karaktäriseras av mycket gott företagsklimat och ett brett föreningsliv. I församlingen finns goda kontakter för jobb åt eventuell partner. 

För mer information kontakta vår rekryteringsansvarige Benga Gindemo 070-5246700 eller Församlingens ordförande Erik Jonåker 072-2381217. Tjänsten kan tillträdas någon gång mellan strax och nästa sommar. Välkommen att ansöka med personligt brev och CV till bgindemo@gmail.com

Region
Väst
Kategori
Pastor
Anställningstyp
Heltid, Tillsvidareanställning
Placering
Götene

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Benga Gindemo

rekryteringsansvarige

0705-24 67 00

Erik Jonåker

församlingens ordförande

0722-38 12 17