Equmeniakyrkan Ingarp söker pastor/församlingsföreståndare

Om oss

Equmeniakyrkan Ingarp är en församling med drygt 200 medlemmar på landsbygden mellan Eksjö och Vetlanda. Det är en livaktig bygd med ett flertal företag med anknytning till jord och skog.

Vi har en rik och prioriterad barn- och ungdomsverksamhet med barntimmar, barnkör, söndagsskola, scout, tonår och ungdomskör. Till det kommer konfirmationsundervisning, verksamhet för unga vuxna och PULS-grupper. Det finns en stor grupp ledare som brinner för sina respektive områden. Sång och musik för alla åldrar är en viktig del i vår församling, liksom bön och samtalsgrupper.

Kyrkan är också en naturlig samlingspunkt i bygden där alla är välkomna.

Om dig

Vi söker dig som har en stadig teologisk grund och en fast tro. Du bör vara ordinerad pastor inom Equmeniakyrkan eller ha annan motsvarande lämplig utbildning. Viktigt för oss är att du besitter god samarbetsförmåga och är en ledare som kan stötta både ungdomar, ideella ledare och församlingsmedlemmar. Du har också ett stort hjärta för människor och en vilja att komma in i vår gemenskap och berika oss med kärlek och inspiration.

Om jobbet

Vi har idag en pastor på deltid och behöver nu en föreståndare på heltid.

Utöver uppgifter som föreståndare kommer du att predika i gudstjänster och leda församlingen i teologisk fördjupning och visionär utveckling. Du kommer också att vara ett stöd för ideella ledare och funktionärer i församlingen. Även diakonala uppgifter är en viktig del i tjänsten.

Ansökningar behandlas löpande. Tillträde efter överenskommelse.

Varmt välkommen att kontakta oss för samtal och frågor eller att skicka en ansökan!

Kalle Hörlén                         Henrik Källner

070-698 09 14                     070-375 27 24

kalle@norrbyangar.se        torsjo.s@gmail.com

Region
Öst
Kategori
Församlingsföreståndare, Pastor
Anställningstyp
Heltid
Placering
Ingarp

Har du frågor?

Vänligen kontakta: