Equmeniakyrkan Jonsered söker ny pastor / församlingsföreståndare

Equmeniakyrkan Jonsered söker ny pastor från hösten 2020. Vill Du jobba i en liten församling med stort hjärta är detta en tjänst för Dig.

Tjänstens tyngdpunkt ligger i att predika, leda gudstjänstplanering, vara en del i styrelsen samt att tillsammans med Equmeniakyrkan Sävedalen driva vårt stora konfirmationsarbete. Vi ser pastorn som församlingens herde, teologiske och andliga ledare. Vi vill att Du är med och leder, utvecklar och inspirerar församlingen, gudstjänsterna och stöttar våra ledare. Tjänsten går givetvis att utforma efter Dig, Din kompetens och det som Du har hjärta och brinner för.

Equmenia (ungdomsarbetet) är en självklar och central del i församlingens arbete. Just nu är vi en församling där stommen består av barnfamiljer vilket också präglar församlingslivet.

Vi söker dig som gillar att arbeta med människor i alla åldrar. Du gillar att ta egna initiativ och arbeta självständigt samtidigt som Du har lätt för att samarbeta. Erfarenhet av liknande tjänst är meriterande. Du är pastorsutbildad eller motsvarande.

Equmeniakyrkan Jonsered

Equmeniakyrkan Jonsered är nästan 100 medlemmar och har en medelålder på drygt 45 år, vilket betyder en relativ ung församling med många barnfamiljer. I barn och ungdomsarbetet finns det ca 35 barn, 20 ungdomar och 60-70 konfirmander. Vi har en ungdomsledare anställd på 50%.

Jonsered

Jonsered är en tätort i Partille kommun, 15 kilometer öster om Göteborg. Antalet invånare i samhället med omnejd är ca 2600. Bra förbindelser till Göteborg så som tåg (10min) och buss (25min).

Arbetstid/varaktighet

Deltid 50% tillsvidare.

Lön

Fast lön

Kontaktperson

Martin Holmudd 0708-581976, ordförande Equmeniakyrkan Jonsered

Ansökan

Ansökan skickas senast 2020-10-31 till martin.holmudd@gmail.com.

Arbetsgivare

Equmeniakyrkan Jonsered

Jonseredsvägen 11

433 75 Jonsered

www.equmeniakyrkanjonsered.se

Se alla lediga tjänster

  • Sista ansökningsdatum 2020-10-31
  • Region Väst
  • Organisation Equmeniakyrkan
  • Kategori Pastor
  • Anställningstyp Deltid, Tillsvidareanställning
  • Placering Göteborg, Jonsered