Equmeniakyrkan Malmköping söker diakon/pastor

Equmeniakyrkan Malmköping är en liten församling med 31 medlemmar i varierande ålder. Vår nuvarande pastor har arbetat i församlingen sen 2015 och kommer att gå i pension till sommaren. Därför behöver församlingen en ny medarbetare som kan ta över efter henne.

Malmköping hör till Flens kommun och är en ort på drygt 2200 invånare. Det ligger i hjärtat av Sörmland cirka 10 mil från Stockholm. Vill man åka kollektivt tar man sig lämpligast med tåg till Flen och därefter buss till Malmköping. Här finns ett stort föreningsliv och under sommaren rör det sig många turister i köpingen. Alldeles intill Equmeniakyrkan ligger Lilla Malma kyrka som hör till Svenska kyrkan. I Malmköping finns också Folkkyrkan som är en pingstförsamling. Vi har ett samarbetsavtal med Svenska kyrkan och en söndag i månaden har vi gemensam gudstjänst då pastor/präst byter predikstol. Tillsamman med Folkkyrkan har vi en Equmeniascoutkår.

Vi bedriver integrationsarbete gemensamt med Svenska kyrkan med bland annat språkcafé. Verksamheten håller till i Equmeniakyrkans lokaler och kallas ”Mötesplatsen”, där både vuxna och barn möts varje tisdag och torsdag.

Vi söker dig som antingen är diakon eller pastor och vill arbeta deltid i en liten församling. För dig som behöver heltid kan vi kanske hjälpa till att hitta lösningar att kombinera med liknande deltidstjänst på orten eller i kommunen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från varierande uppgifter i en församling och att du kan arbeta självständigt. En viktig del är gudstjänsterna i vår kyrka. Vi ser positivt på om du har idéer och vill ta egna initiativ beträffande inriktning och aktiviteter.

Kontaktpersoner

Pastor Agneta Richloow, tel 070-770 44 86, agneta.richloow@gmail.com
Ordförande Britt-Marie Andersson, tel 076-84 91 000, bm.andersson2@gmail.com

Se alla lediga tjänster

  • Region Svealand
  • Organisation Equmeniakyrkan
  • Kategori Diakon, Pastor
  • Anställningstyp
  • Placering