Equmeniakyrkan Nossebro söker pastor/föreståndare till en deltidstjänst

Vi i Equmeniakyrkan Nossebro söker Dig, man eller kvinna, som skulle vilja arbeta som pastor/föreståndare i vår lilla församling på en tjänst av ca 30 % av en heltid.

Nossebro är huvudorten i Essunga kommun beläget i Skaraborg. Vår kyrka ligger centralt i orten. Essunga kommun har knappt 6000 invånare och i tätorten Nossebro bor ca 2000.

Avstånd till Göteborg är ca 9 mil söderut och ca 4 mil till Trollhättan väster ut.

Vår församling består av 28 medlemmar med en ganska hög medelålder. Dessutom finns i vår gemenskap och verksamhet ett antal församlingsvänner. Församlingen är trots sin litenhet förhållandevis livaktig med flera verksamheter och många kontakter med samhället och dess invånare. Vi har två körer; en barnkör Solglimten med ca 25 barn inskrivna från 4 år och uppåt och en vuxenkör Essens. Kommunen har en månadsmarknad (sista onsdagen i månaden) vid 9 tillfällen under året. Församlingen har då ett marknadscafé i kyrkan med 50-300 gäster, beroende på vilken månad och hur vädret är, som kommer och dricker kaffe med hembakat. Församlingens medlemmar och vänner hjälper till med bak och servering.

Marknadscaféet är tillsammans med ett generöst offrande, våra största inkomstkällor.

Vi söker Dig – aktiv eller pensionär – att tillsammans med oss arbeta för att sprida det glada budskapet till människor i vår bygd. Vi värdesätter att kunna ha en gudstjänst varje söndag, där Du ansvarar för två av fyra söndagar eller en av tre söndagar. Vi förutsätter att Du är ordinerad pastor eller har en längre tids erfarenhet av att arbeta som pastor i en församling.

VÄLKOMMEN att kontakta oss via mail eller via telefon.

Region
Väst
Kategori
Föreståndare, Pastor
Anställningstyp
Deltid, Tillsvidareanställning
Placering
Nossebro

Har du frågor?

Vänligen kontakta: