Equmeniakyrkan Storsjöstrand söker ungdomsledare/ungdomspastor 100%

Equmeniakyrkan Storsjöstrand är en landsbygdsförsamling mitt i Västergötland i Vårgårda kommun med 15 minuter i bil till Alingsås och en knapp timma till Göteborg eller Borås. Vi huserar i nybyggda lokaler som vi invigde hösten 2015 där vi har renoverat och byggt till vårt tidigare sommarhem vid Storsjön i byn Horla. Här finns badplats, fotbollsplan, beachvolley, discgolf och mer. Som församling vill vi vara en välsignelse för, och bidra positivt till vårt lokala samhälle, och vidare sprida Guds rike ut över vår värld. Vår vision är att vi vill vara en församling som hjälper människor att:

Storsjöstrand har idag ca 250 medlemmar och är en alla åldrars kyrka. Vi har täta band mellan församlingen och Equmenia och ett rikt barn- och ungdomsarbete året runt med bland annat söndagsskola, scout, tonår, konfirmander och unga vuxna. Barn- och ungdomsarbetet engagerar många varje vecka och på ett antal årliga hajker och läger. I år har vi även bland annat en Israelresa för Unga vuxna och en teamresa för ungdomar till östra Europa med Gå ut Mission.

Våra nuvarande ungdomsledare Linnéa kommer efter sommaren att avsluta sin anställning och vi söker nu efterträdare på 100% och vi söker dig som vill:

– vara med och forma ungdomar till Jesu lärjungar i deras vardag

– vara en ledare för och med våra frivilliga ledare

– undervisa, förkunna och inspirera ungdomar utifrån Guds Ord

Vi tänker att prioritet för tjänsten är att arbeta med ungdomar i åldern 12-25 år. Liksom vi är kärl i krukmakarens hand förväntar vi oss att vi och du får växa och formas tillsammans som människor, som Kristi lärjungar och i tjänst för Honom.

Vi tänker att du fungerar som spindeln i nätet, att du gillar att hänga med ungdomar och är en förebild i tro och liv för dem. Vi vill att du är initiativrik och gärna planerar ungdomsmöten, bönegrupper, bibelundervisning och andra events som för visionen framåt. Att du gärna utmanar ungdomar att ta nya steg i livet tillsammans med Jesus och att du tycker evangelisation är viktigt.

I tjänsten ingår även ett samarbete med andra ungdomsledare i vår kommun och grannkommuner. Här ingår ca 10 st ungdomsledare som regelbundet möts, planerar och årligen genomför flertalet större arrangemang och läger, t ex tonårslägret Explore tidig sommar, skidläger vid nyår, Bible camp vissa helger med mera.

I tjänsten samarbetar du med församlingens pastorer Linda och Gustaf Danielsson och handleds av dem. Du finns med i Ungdomsrådet, vår lokala styrelse för Equmenia och fungerar i samarbete med dem.

Tjänsten är på 100%. Det finns också möjlighet att till exempel två personer söker och delar 50/50. Tillträde 1 augusti 2023 eller efter överenskommelse. Ansökan senast 30 april. Du ansöker genom att skriva ett personligt brev, där du beskriver vem du är och varför du vill ha jobbet. Mejla brevet till gustaf@storsjostrand.com.

Välkommen med din ansökan och Gud välsigne Dig!

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta

Gustaf Danielsson, pastor 070-258 57 54 gustaf@storsjostrand.com

Fredrik Davidsson, ordförande 072-226 40 40 fredrik@davidssonsbygg.se

Region
Väst
Kategori
Ungdomsledare, Ungdomspastor
Anställningstyp
Heltid
Placering
Alingsås