Föreståndare för Equmeniakyrkans församling i Trelleborg

Vi är Equmeniakyrkans sydligaste församling i en snabbt växande stad, där 1 200 bostäder i en snar framtid skall byggas inom promenadavstånd från vår kyrka, som redan nu har ett centrumnära läge. Trelleborg är också en port till kontinenten med ett flertal färjelinjer. Närheten till Malmö och Köpenhamn inkluderar oss i den expansiva Öresundsregionen med 3,8 miljoner invånare.

Pastor/Föreståndare/Verksamhetsledare

Vi söker en föreståndare på deltid, som vill ta sig an utmaningen att här erbjuda en öppen mötesplats för nyinflyttade och fler trelleborgare, som söker sin andliga hemvist, och som kan möta oss i en gemenskap med givande och tagande.

Du skall vara trosviss och utåtriktad men utbildning och erfarenheter kan variera och vi är öppna för en diskussion. Det är i stor utsträckning en verksamhetsledare vi söker, men samtidigt en andlig vägledare. Vi skall tillsammans övertyga trelleborgarna om att Jesus är vägen, sanningen och livet (Joh 14:6).

Varierad verksamhet

I vår kyrka – Immanuelskyrkan – på stadens huvudgata, har vi gudstjänster med söndagsskola varje söndag men också samlingar för daglediga, språkcafé, bibelsamtal och andra församlingsaktiviteter, som t.ex. fredagsgympa. Inom församlingen finns även en gospelkör med sångare från både i och utanför församlingen.

I predikoverksamheten engagerar vi ofta gästande talare.
Vi kommer att vara öppna för att tillvarata just dina personliga gåvor för att gemensamt utforma en verksamhet, med kristna förtecken, som ligger rätt i tiden. Vi är en liten församling med en önskan om att växa med hjälp av nya idéer och tankar samtidigt som vi stöder oss på vår tradition och våra erfarenheter av nära församlingsgemenskap, där vi tar personligt ansvar.

Sommargård som kan bli mycket mer!

Till hjälp i vårt arbete har vi en underbar sommargård, Nybostrand, där vi med havet som granne, verkar på sommaren och då också tar emot många gäster på vår camping. Där bedriver vi en växande scoutverksamhet och planerar att utveckla en kontaktskapande verksamhet. Läget är enastående. Där behövs du för att ta ansvar för vidareutvecklingen av denna verksamhet, som blir en inkörsport för vidare församlingsengagemang.

Detta är en deltidstjänst (Ca 70%) och du skall ansvara för två gudstjänster i månaden, vara drivande inte minst i barn- och ungdomsarbetet och leda arbetet på Nybostrand. Du kommer att finna aktiva medlemmar som stöd i arbetet. Det finns en tvårumslägenhet i kyrkan som kan hyras om så önskas.

 Ansökan med cv och personligt brev skickas till vår ordförande Dave Servin och/eller v.ordf. Helene Persson Epost: dave46servin@gmail.com eller helene.per@telia.com.

Vi behandlar ansökningar löpande. Tillträde efter överenskommelse. För ytterligare upplysningar kan Du kontakta Dave Servin, Tel 070/5453091 eller Helene Persson, Tel 070/4038486.

Region
Syd
Kategori
Församlingsföreståndare
Anställningstyp
Deltid
Placering
Trelleborg

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Dave Servin

070-545 30 91

Helene Persson

070-403 84 86