Församlingsföreståndare till Höllviken och Trelleborg, 100%

Equmeniakyrkans två sydligaste församlingar söker föreståndare som ser det som en positiv utmaning att arbeta 50 % i vardera församling. Vi söker någon som vill utveckla båda församlingarna till att möta framtiden med
positivitet och framtidstro.

Det finns en öppenhet för sökande som är pastorsutbildade, diakoner i Equmeniakyrkan eller från annat samfund som till exempel Svenska kyrkan. Det viktiga är att det finns en stark tro på Jesus Kristus.

Båda församlingarna ser gärna att det finns ett intresse att medverka i scout med viss regelbundenhet och vi tror att tjänsterna bäst upprätthålles genom att arbeta varannan vecka i respektive församling.

Frågor och ansökningar ställs till respektive ordförande
Dave Servin, Immanuelskyrkan i Trelleborg
ordforande@equmeniakyrkantrelleborg.se – 0705-45 30 91

Stefan Gustafsson, Ljungkyrkan i Höllviken
ordforande@ljungkyrkan.se – 0734-12 81 64

Immanuelskyrkan i Trelleborg

I vår kyrka – Immanuelskyrkan – har vi Gudstjänster med söndagsskola varje söndag under vår- och hösttermin.

Vi har också samlingar för daglediga, språkcafé, bibelsamtal och andra aktiviteter såsom tex fredagsgympa. Inom församlingen finns dessutom en Gospelkör med sångare från både i och utanför församlingen.

Nybostrand är vår underbara sommargård där vi med havet som granne verkar på sommaren och där vi tar emot ett stort antal gäster från när och fjärran.

På Nybostrand bedriver vi även en växande scoutverksamhet och där behövs också du för att delta i bland annat i barn- och ungdomsarbetet. Här finns också aktiva medlemmar som stöd i det arbetet.

Vi är en liten församling med 55 medlemmar som önskar växa med hjälp av nya idéer och tankar och som kommer vara öppna för att tillvarata just dina personliga gåvor för att gemensamt utforma en verksamhet som ligger rätt i tiden.

Det finns en 2-rums-lägenhet i Immanuelskyrkan som kan hyras om så behövs.

Webbsida: equmeniakyrkantrelleborg.se

Logotyp Immanuelskyrkan Trelleborg

Ljungkyrkan i Höllviken

I Ljungkyrkan är vi åttio medlemmar varav runt fyrtio aktiva. Vi har gudstjänster varje söndag och bedriver aktiviteter för daglediga, bibelgrupp samt scout.

De senaste åren har vi bedrivit kör i projektform och har under åren haft många spännande gästpredikanter och sångare på besök.

Det finns ett gott ekumeniskt arbete med Svenska kyrkan och EFS i Höllviken och vi vill gärna fortsätta med detta berikande utbyte. Vi har också bedrivit ett språkcafé i samverkan med Röda Korset.

Höllviken är huvudsakligen ett villasamhälle beläget på Falsterbonäset i Vellinge kommun, drygt två mil söder om Malmö. Till Trelleborg är det 16 km längs en vacker väg som går utmed havet. Omgivningarna är natursköna med långa sandstränder och med ett rikt djur- och naturliv.

Golf och ridsport är populära sporter men även fotboll, boule och innebandy är stort. Trots att området präglas av ett relativt ekonomiskt välstånd så speglas samhällets problem även här.

Webbsida: ljungkyrkan.se

Region
Syd
Kategori
Diakon, Församlingsföreståndare, Pastor, Präst
Anställningstyp
Heltid
Placering
Höllviken , Trelleborg

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Stefan Gustafsson

Ljungkyrkan i Höllviken

ordforande@ljungkyrkan.se

0734-12 81 64

Dave Servin

Immanuelskyrkan i Trelleborg

ordforande@equmeniakyrkantrelleborg.se

0705-45 30 91