Fridhemskyrkans församling i Mora söker pastor/diakon

I styrelsens verksamhetsplan är en av punkterna : “Vi vill ge människor tillfälle att bekräfta sin tro och bejaka Guds möjligheter.”

För att leda denna uppgift söker församlingen en pastor/diakon. Tjänsten omfattar ca.halvtid. Fn. tjänstgör en pastor från annan ort på deltid i församlingen.

Fridhemskyrkans församling tillhör Equmeniakyrkan. Församlingen har ett 60-tal medlemmar i förhållandevis hög ålder. Drygt hälften av medlemmarna är aktiva. Det finns också ett antal personer som är aktiva utan att vara formella medlemmar. Vi tror att Fridhemskyrkans församling har en uppgift i Mora.

Verksamheten innefattar traditionellt gudstjänstliv men det finns också mötesplatser som erbjuder vardagsgemenskap. Församlingen hyr ut sina lokaler till RSMH (Riksförbundet för social och mental hälsa)

Fridhemskyrkan har en viss gudstjänstsamverkan med Centrumkyrkan i Mora som tillhör pingströrelsen och EFK. Katolska församlingen nyttjar kyrkan för gudstjänster ett par gånger i månaden. Equmenia Fridhemskyrkan består av en liten scoutgrupp med engagerade föräldrar.

Mora är en kommun med stora möjligheter till rikt kultur- och friluftsliv. Idrotten spelar en stor roll i kommunen.

Det kan finnas möjligheter att kombinera sin tjänst i församlingen med annan syssla, inom vård, skola och olika företag.

Välkommen med din ansökan.

Upplysningar om tjänsten lämnas av församlingens personalråd

Gun Kånåhols                               Siv Lindén

tel 070-59 56 702                          070-25 99 759

gun.kanahols@gmail.com     siv.g.linden@gmail.com

Region
Mitt
Kategori
Diakon, Pastor
Anställningstyp
Placering
Mora

Har du frågor?

Vänligen kontakta: