Grännabygdens Församlingskrets av Equmeniakyrkan söker pastor

Vi är en pastorskrets i vackra Grännabygden bestående av tre separata församlingar som tillsammans vill arbeta för Guds rikes sak i vår bygd. Grännabygdens Församlingskrets av Equmeniakyrkan består av Gränna Equmeniaförsamling och Visingsö & Örserums Missionsförsamlingar. Vi är sammanlagt ca 75 medlemmar och medelåldern är ganska hög. Vi vill dock satsa mot framtiden med allt vad det innebär och i den satsningen söker vi en pastor som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla arbetet i kretsen.

Vi ser pastorn som församlingens herde, teologiska och andliga ledare. Vi vill att Du är med och leder och utvecklar församlingarna, gudstjänsterna samt stöttar våra ledare. Tjänsten går givetvis att utforma efter dig, din kompetens och det du har hjärta för och brinner för. Mycket tyngdpunkt ligger i att predika, leda gudstjänstplanering, göra hem och sjukbesök och att delta i styrelsernas arbete. På Visingsö finns ett livaktigt ungdomsarbete som engagerar en ganska stor del av barnen och ungdomarna på ön.

Vi har en del ekumeniskt samarbete. På Visingsö har man sedan ganska många år gemensamma gudstjänster med Svenska Kyrkan ungefär en gång i månaden. Även i Gränna och Örserum har vi en hel del samarbete med Svenska Kyrkan och Pingstförsamlingen.

De senaste åren när vi har haft pastor har det varit på 80% och det är väl ungefär där vi har tänkt oss nu också. Tjänsten kräver att du har körkort och bil eftersom det blir en hel del förflyttning på landsbygd. Till Visingsö går det täta färjor året om.                                        

Lön och andra förmåner följer gängse avtal som gäller för Trossamfund.

Tillträde sker efter överenskommelse och tjänsten är en tillsvidaretjänst.

Du som känner att du skulle vilja vara en del av detta arbete och vill veta mer om tjänsten är välkommen att kontakta någon av följande personer för mer information:

Olle Fröberg tfn 0705-19 07 86 eller mejla till ollefroberg@yahoo.comStaffan Krantz tfn 0733-46 26 78 eller mejla till staffan@visingso-industriforadling.se

Region
Öst
Kategori
Pastor
Anställningstyp
Deltid, Tillsvidareanställning
Placering
Gränna , Visingsö , Örserum

Har du frågor?

Vänligen kontakta: