Immanuelskyrkan Stockholm söker församlingsföreståndare och pastor 100%

Immanuelskyrkan i Stockholm är Equmeniakyrkans största församling med omkring 1400 medlemmar. Varje söndag firar vi gudstjänst på tre olika språk. (svenska, engelska och koreanska)

Under veckorna samlas unga och äldre i samtals- och studiegrupper, till körövningar och orkesterrepetitioner och undervisning i församlingens musikskola. Människor kommer till olika diakonala mötesplatser och många är volontärer i olika verksamheter.

Vi är en församling med mycket vilja och kompetens. Vi vill vara en kyrka som är relevant för olika människor. Församlingen prioriterar diakoni liksom barn och unga. Vi vill vara en stark röst i vår samtid i viktiga samhällsfrågor

Du kommer med erfarenhet och vilja att leda en stor församling i både teologisk fördjupning och utveckling. Tillsammans med kanslichef är du ansvarig för vår personal på ca 40 personer och du har direkt ansvar för pastorer och diakoner.

Du ser mångfalden som en tillgång och värnar om helheten.

Du vill bära Immanuelskyrkans vision att vara en oas i storstaden, där människor kan utforska och växa i sin tro på Jesus Kristus. Vilka de än är och var de än kommer ifrån.

Församlingen har en internationell prägel, arbetsspråket är svenska men du kommer också behöva uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Vi vill vara en församling med rötter och tradition, men också med mod att ompröva och välja nya vägar. Öppenhet är ett riktmärke. Detta uttrycker vi i församlingens vision och grunddokument.

Läs mer här: www.immanuel.se/om-kyrkan

Anställningen omfattar 100%, helst med tillträde under 2022. Vi kan vara behjälpliga med bostad.

E-posta ansökan med personligt brev och CV till församlingssekreterare Cathrin Sjöström cathrin.sjostrom@immanuelskyrkan.se

Vi läser och tar emot ansökningar kontinuerligt.

För mer information kontakta:

Församlingens ordförande Greger Hjelm greger.hjelm@rou.se (070-811 11 41). Lokal facklig representant för Vision Ekumeniska:
Anna Berndes anna.berndes@immanuelskyrkan.se (070-267 51 60), Vision Ekumeniska för Equmeniakyrkan: Pär Götefelt (070-997 89 01).

Region
Stockholm
Kategori
Församlingsföreståndare, Pastor
Anställningstyp
Heltid
Placering
Stockholm

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Greger Hjelm

Församlingens ordförande

greger.hjelm@rou.se

0708-11 11 41