Korskyrkan i Långviksmon – Trehörningsjö söker pastor / föreståndare.

Är det dej vi söker ?

Vi är en församling ansluten till både Equmeniakyrkan och Pingst. En landsbygdsförsamling med drygt 80 medlemmar med framtidstro och vilja att växa. Vi är alltså verksamma på två grannorter i natursköna områden i norra Ångermanland. I en bygd som sjuder av framåtanda och med mycket företagsamhet. För den naturintresserade finns stora möjligheter till fritidsaktiviteter.

Tjänsten innefattar naturligtvis de flesta arbetsuppgifter en pastor brukar ha. Men mycket av församlingens engagemang sköts av inarbetade team. T ex inom barn – och ungdomsverksamhet. En deltidsanställd barnledare hjälper till med de minsta barnen. Att Du känner för att motivera och entusiasmera alla volontärer är ett stort plus.

Då vi står i en fas där ett antal unga vuxna flyttat tillbaks och ytterligare några i de åldersgrupperna kommit till tro det senaste året ser vi gärna att Du känner dej bekväm med att arbeta med de åldrarna och brinner för att hjälpa dem att växa i sin tro och vilja att vinna fler för Kristus.

Församlingsledningen har nyligen gått in i en ledningsprocess, som kommer vara under två år,  tillsammans med ett 20-tal församlingar inom New Wine nätverket. Genom den vill vi växa med Den Helige Ande och frigöra de olika gåvornas funktion i församlingen

I Långviksmon driver vi även Second Hand butiken Ankaret.

Församlingen erbjuder bra boende i egen, delvis nyrenoverad, villa. Förskola finns på gångavstånd från villan.

Vi är öppna för att diskutera tjänstgöringsgrad. Fram till nu har Lina arbetat 70 % i församlingen.

Vill Du veta mer kontakta :

Lina Stav (avgående pastor) 072 331 31 60

Hanna Mattebo ( v förståndare) 070 313 57 38

Stig Johanson ( ordf ) 070 663 02 74

Region
Mitt
Kategori
Församlingsföreståndare, Pastor
Anställningstyp
Deltid
Placering
Långviksmon

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Hanna Mattebo

070 313 57 38

Stig Johanson

070 663 02 74

Lina Stav

072 331 31 60