Kungsörs Baptistförsamling söker pastor

Församlingen

Kungsörs Baptistförsamling har vuxit med cirka 25% de senaste fem-sex åren och har idag drygt 100 medlemmar. Människor flyttar förstås både in och ut, men det är också många som kommer till tro och blir en del av församlingens gemenskap. Det är människor med alla möjliga bakgrunder. Somliga har bott i Kungsör i generationer, andra kommer från andra länder. Församlingen har blivit en öppen famn med stor bredd och ett välkomnande hjärta. Här samverkar bönen med det sociala arbetet och barnverksamheten med missionsarbetet. Det är en utveckling vi tackar Gud för! Vill du vara med och hjälpa oss vidare på den vägen som pastor och föreståndare?

Församlingen tillhör Equmeniakyrkan och är mer än 150 år gammal. Förutom medlemmarna finns ett antal nysvenskar med i gemenskapen och totalt betjänas cirka 190 personer. Många är äldre men fortfarande synnerligen aktiva; de nyare medlemmarna är oftare medelålders. Barn är ofta med i inledningen av gudstjänsten. Församlingen har en stor kyrka mitt i centrum, just intill biografen, mataffärer och restauranger. Sommartid bedrivs verksamheten i en ny rustad sommargård och vi har dessutom en lägergård som används dels för våra egna barnverksamheter, dels för barn från Belarus som drabbats av Tjernobylkatastrofen.

Gudstjänsten är förstås en central del av församlingens liv. Där kommer alla olika delar av försam­lingen samman. Hemgrupper, bönesamlingar och bibelstudier kompletterar med mindre gemen­skaper. Alphakurser har genomförts under många år, ofta med 20-30 deltagare. En del av de nya medlemmarna har hittat till kyrkan genom den diakonala satsningen på en öppen kyrka under namnet ”Köksbordet”. Ett stort antal asylsökande har fått svenskundervisning och hittat en gemenskap i vår församling, ibland tillfälligt och ibland mer permanent. Barn och ungdomsarbetet omfattas just nu av söndagsskola, en scoutgrupp samt ”Äntligen fredag” för åldrarna sju till sexton år.

En viktig och utmärkande del av församlingens arbete sedan 30 år tillbaka är ”Kungsörs Återvinning & Secondhand”, en stor missionsverksamhet som drivs tillsammans med kommunens arbetsmarknads-enhet och Arbetsförmedlingen. Där har vår pastor ingått i arbetslaget som kaplan och själavårdare och där har människor fått stöd i form av arbete och social träning. Verksamheten består av Secondhandbutik och regelbundna och omfattande hjälpsändningar till ett antal samarbets-församlingar i olika östländer, som får allt från uppstartspaket för nyblivna mammor till underhåll för pastorer i pionjärförsamlingar. Sedan starten har bland annat sju miljoner klädesplagg distribuerats.

Vi vill nu fortsätta framåt och satsa särskilt på:

  • Att nå unga familjer, inklusive barn och ungdomar, men också nysvenskar, och tillsammans forma en gudstjänst som välkomnar, stärker och sänder.
  • Församlingsutveckling och generationsväxling.
  • Diakonalt arbete, hand i hand med missionen.
  • Att förbli en varm och öppen gemenskap med rum för alla.

Orten

Kungsör ligger i västra Mälardalen, vackert beläget vid Mälarens innersta vik. Här finns många natur-sköna och lättillgängliga områden att vistas i och njuta av. Här finns också god samhällsservice och goda möjligheter för såväl fritid som arbete. Kommunen har knappt 9 000 invånare och ligger nära Köping och Arboga, en region med sammanlagt 55 000 invånare. Inom en radie av fem mil når man bland annat Västerås, Örebro och Eskilstuna. Till Stockholm kommer man med tåg på 1 timme och 20 minuter. Förutom Centrumkyrkan finn även Pingstkyrkan och Svenska kyrkan representerade.

Tjänsten

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 75-100%, utifrån dina önskemål och förutsättningar. Tjänste-titeln är pastor och föreståndare men innehållet i tjänsten kan i viss mån anpassas efter dina gåvor. Tillträde våren 2024 eller enligt överenskommelse. Vi kan hjälpa till att hitta en bostad.

Kvalifikationer

  • Har pastorsutbildning vid THS eller motsvarande utbildning och är ordinerad till pastor inom Equmeniakyrkan eller annat samfund.
  • Är en andlig ledare i såväl enskilda samtal som undervisning.
  • Vill hjälpa vår församling att fortsätta växa till såväl antal som andlig mognad.
  • Vill ha kontakt med människor utanför församlingen.
  • Ser både yngre och äldre som en resurs och vill involvera både kyrkvana och andra i församlingens liv.
  • Vill fortsätta utveckla gudstjänsten.

Ansökan och frågor

Ansökningar behandlas löpande. Ansök genom att skicka CV och personligt brev till församlingens ordförande Roger Ericson på ericson.roger@outlook.com. För mer information kontakta Roger Ericson på 072-521 82 33.

Region
Svealand
Kategori
Församlingsföreståndare, Pastor
Anställningstyp
Heltid
Placering
Kungsör

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Roger Ericson

församlingens ordförande

ericson.roger@outlook.com

0725-21 82 33