Kyrkan vid Brommaplan söker pastor med fokus barn och ungdom

Kyrkan vid Brommaplan är en mångfacetterad församling med spännande saker på gång. Här ryms nya människor som kommit till tro, barnfamiljer, gammeltristna, troende och tvivlare! Många olika personer och erfarenheter ryms och trivs hos oss. Nu hoppas vi att en ny medarbetare ska få bli en del av vår gemenskap.

Vi vill nu utöka vårt team i Kyrkan vid Brommaplan. Inriktningen på tjänsten är barn och ungdom, men vi önskar att du är en pastor för hela församlingen! Vi är nyfikna på vem du är som person, vad du är bra på och vad du brinner för. Detta utifrån att finns möjlighet att utforma tjänsten tillsammans med oss utifrån dina idéer och tankar.

Om tjänsten

Huvudfokus i tjänsten är barn och ungdom. Det handlar om att leda barn- och ungdomsarbetet i församlingen, det finns ledare och de andra anställda till din hjälp. Vi vill att du vakar över frågor och beslut i församlingen utifrån ett barn- och ungdomsperspektiv. Ledarna är en väldigt viktig del, därför vill vi att du hjälper oss ta hand om våra ledare, uppmuntra och stöttar i de frågor som dyker upp. Vi ser gärna att du finns med i det ekumeniska arbetet med skolkyrkan i Bromma.

Gudstjänstlivet är centralt i församlingen och där har du en självklar del. Du predikar hos oss och leder nattvard, har barnvälsignelse och andra typer av kyrkliga akter. Under gudstjänsten har vi Söndagsklubben, som är barnens gudstjänst. Där vill vi gärna att du är med ibland och hjälper ledarna att hitta bra material och finns med och utvecklar vår söndagsklubb. Vi tycker teologiskt arbete och reflekterande i frågor kring barn, unga och församling samt kristen praktik är viktiga. En sådan fråga vi funderar på nu är barnens plats vid nattvarden.

Det finns också möjlighet att finnas med i vårt utåtriktade arbete, utveckla gudstjänstmusiken mm, utifrån vad du tycker verkar spännande. Själavård, enskilda samtal, deltagande i grupper och processer önskar vi också du ska vilja finnas med i. Vi hoppas att du är en person som likt Jesus ställer frågor, har en varm blick på människor och välsignar människor. Vi förväntar oss inte att du ska ha Jesus övernaturliga drag utan att du är en människa bland människor!

Vi berättar gärna mer om oss och tjänsten, välkommen med din ansökan!

Kontakt

Maila oss din ansökan eller hör av dig om du har frågor.

Församlingens ordförande Ulf Rikardsson, ulf.rickardsson@rb.se

Församlingens föreståndare Elin Harrysson, elin@kvibro.se

Region
Stockholm
Kategori
Barn & ungdom, Pastor
Anställningstyp
Placering
Bromma

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Ulf Rikardsson

Församlingens ordförande

ulf.rickardsson@rb.se

Elin Harrysson

Församlingens föreståndare

elin@kvibro.se