Lärare och kursföreståndare till Bibelfjäll i Hemavan

Nu söker vi en lärare och kursföreståndare till vår utbildning Bibelfjäll i Hemavan. Vad sägs om att kombinera bibelundervisning med ditt friluftsintresse i en naturskön miljö? Vi erbjuder en unik lärartjänst där vi lägger stor vikt på personlig lämplighet. Kanske letar vi efter dig?

Om Strömbäcks

Strömbäcks folkhögskola ligger ca 2 mil söder om Umeå, i en historisk miljö och naturskön omgivning. Vår skola är en del av Folkbildningen och erbjuder en pedagogisk miljö som stimulerar till personlig utveckling, ett demokratiskt förhållningssätt och engagemang i samhällsutvecklingen.

Ungefär 150 personer studerar på Strömbäcks folkhögskola, i Umeå eller på någon av våra filialer. Cirka 70 av de studerande bor på vårt internat i Strömbäck. Vi utgår från varje persons behov och möjligheter och försöker möta dem så allsidigt som möjligt.

I kombination med små grupper där alla blir sedda, trivsamma lokaler och natursköna omgivningar, ger det de bästa förutsättningarna för goda studieresultat. Vi vill också stimulera människor till formulering av livsfrågor och utifrån kristna värderingar och tankar kring varje människas lika värde, erbjuda en pedagogisk miljö som stimulerar till personlig utveckling, en skapande verksamhet och ett ansvarstagande.

Vi är ett sammansvetsat arbetslag med hög närvaro, låg personalomsättning och därmed även hög trivselfaktor på arbetet. Verksamheten drivs av en stiftelse vars huvudmän är EFS i Västerbotten, Luleå stift samt Svenska kyrkan.

Om Bibelfjäll

Bibelfjäll är en ettårig CSN-berättigad folkhögskolekurs på helfart som kombinerar bibelskola och livsfrågor med en grundläggande fjällutbildning. Mötet med lokalbefolkningen och andra människor är en unik och viktig del i utbildningen. Equmeniakyrkan, EFS och Hemavan Fjällstation är delaktiga organisationer i utbildningen.

Bibelfjäll håller till på Hemavans Fjällstation hela läsåret och deltagarna bor i dubbelrum på annexet med självhushåll. 

> Läs mer om kursen

Equmeniakyrkan är ett kyrkosamfund med rötter i Metodistkyrkan i Sverige, Svenska Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan. Equmeniakyrkan har drygt 600 församlingar med ca 58 000 medlemmar i hela landet. Equmeniakyrkan är huvudman för Hemavan Fjällstation

Hemavan Fjällstation är en året runt öppen fjällstation som erbjuder allt från boende och mat till arrangerade aktiviteter. Hemavan Fjällstation är en del av Equmeniakyrkan och drivs i samarbete med Svenska Turistföreningen.

EFS (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen) är en evangelisk-luthersk missionsrörelse inom Svenska kyrkan med ca 14 000 medlemmar.

Om jobbet

Vi söker dig som har en teologisk utbildning i grunden och har erfarenhet av församlingsarbete och samtal kring livsfrågor. Du är en god pedagog som har relevant erfarenhet. En pedagogisk utbildning som till exempel en lärarutbildning är meriterande. 

Du har ett stort intresse av friluftsliv och har gärna erfarenhet av att vistas på fjället under alla årstider. Kursen genomförs till stor del ute på fjället med dagturer och veckoturer, där vi oftast bor i tält. Du är med som ledare tillsammans med fjällstationens personal som har ansvar för fjälldelen av kursen. 

Som kursföreståndare och lärare har du ansvar över kursen som helhet, för att planera undervisningen och själv undervisa. I den dagliga undervisningen kommer du arbeta i nära samverkan med fjällstationens arbetslag.

Kvalifikationer

Krav: Teologisk utbildning/erfarenhet

Meriterande: Pedagogisk utbildning/erfarenhet

Ansökan

Skicka in ditt CV och personliga brev.

Ansök till: Mattias Lundsten, rektor, via mejl: mattias.lundsten@strombacksfolkhogskola.se.

Tjänsten tillsätts löpande, ansök snarast.

Om anställningen

Omfattningen: Upp till heltid (80-100%), tillsvidare.

Tillträde: Hösten 2024 eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Vi sparar dina handlingar i 1 år från det att rekryteringsprocessen är avslutad. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är intresseavvägning.

Kontaktpersoner

Om du har frågor om tjänsten, kontakta:

Rektor Mattias Lundsten, via mejl: mattias.lundsten@strombacksfolkhogskola.se.

Om du har frågor om Bibelfjäll, kontakta:

Kursföreståndare, Kjell-Arne Alvarsson, via mejl: kjell-arne.alvarsson@strombacksfolkhogskola.se.

Lärare i fjällkunskap, Mojo Andersson, via mejl: mojo.andersson@strombacksfolkhogskola.se.

Region
Nord
Kategori
Lärare
Anställningstyp
Deltid, Heltid, Tillsvidareanställning
Placering
Hemavan

Har du frågor?

Vänligen kontakta: