Västerledskyrkan i Enköping söker pastor och församlingsföreståndare 75 – 100%

Det här är vi

Efter dryga 16 år har vår pastor gått mot nya utmaningar och vår församling söker nu en ny pastor och församlingsföreståndare. Församlingen som har nära 200 medlemmar ligger i det växande Enköping. En trivsam småstad nära Mälaren med närhet till Västerås, Uppsala och Stockholm.

Västerledskyrkans församling är en varm, välkomnande och mångkulturell församling, med många äldre men också med ett stort barn- och ungdomsarbete. Kyrkan ligger i en stadsdel i Enköping och samlar människor från både närområdet och Enköping med omnejd.

Barn- och ungdomsarbetet består av en stor söndagsskola, scouter, en tonårsgrupp samt en nystartad grupp för unga vuxna. Arbetet drivs av Equmenia och ett gäng ledare tillsammans med vår diakon. Pastor och diakon bildar ett arbetslag som samarbetar med det löpande arbetet och till exempel i konfirmationsarbetet och i gudstjänster.

Det finns också en stor grupp aktiva pensionärer som träffas och umgås på många sätt, allt från bibelstudium till skötsel av kyrkan. En vardagskväll i månaden äter vi mat tillsammans där alla åldrar träffas under enkla former. I församlingen finns också ett rikt musikliv med sång och instrumentalmusik. Till exempel har vi en projektkör och brassbandet Immanuel Brass med elevorkester Immanuel Mini Brass. Församlingsarbetet och gemenskapen genomsyras av en öppenhet och positiv anda där medverkan, initiativ och idéer uppmuntras.

Vi letar efter dig

Under det gångna året har vi genomfört generationssamtal, där varje åldersgrupp träffats och samtalat om sin längtan i livet och i kyrkan. Några genomgående teman som kom upp var livsnära samtal, öppen kyrka, mångfald, gemenskap, projekt och Gudslängtan. Detta vill vi nu bygga vidare på.

Då gudstjänsten är en viktig mötesplats vill vi att du värderar predikan och undervisning högt. Vi ser också att du har stort intresse för människor och samtal då ditt arbete till stor del består av möten med människor, både i olika grupper och i själavård.

Vi söker dig, pastor och församlingsföreståndare, som tillsammans med oss och församlingens diakon vill vara med och utveckla vår församling. Tjänsten är på 75% – 100%.

Som sökande har du en pastorsutbildning inom Equmeniakyrkan eller motsvarande och gärna några års arbetslivserfarenhet som pastor.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till carina.bigelius@gmail.com
Ansökningar kommer att behandlas löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

www.vasterledskyrkan.se kan du läsa mer om vår församling.

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Carina Bigelius

Ordförande

carina.bigelius@gmail.com

073-211 55 62.

Region
Svealand
Kategori
Församlingsföreståndare, Pastor
Anställningstyp
Deltid, Heltid
Placering
Enköping

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Carina Bigelius

församlingsordförande

carina.bigelius@gmail.com

0732-11 55 62