Munkhagskyrkan i Mariefred rekryterar pastor på deltid

Om Mariefred

Mariefred är en underbar liten stad vid Mälarens strand. I staden och kommunen finns många arbetstillfällen och aktiviteter, men vi har också goda pendlingsmöjligheter till Stockholm.

En kyrka mitt i staden

Kyrkans ledord är berätta, beröra, betjäna. Munkhagskyrkan ligger i Mariefreds kärna, och vi vill vara just där – mitt bland stadens invånare.  Vi vill därför att vår pastor lever och bor i Mariefred.

  • Vi vill vara en kyrka som är relevant för de vi möter och det finns många nya vägar till att bli det.
  • Vi vill skapa gudstjänster som bygger upp församlingen och som samtidigt är lättillgängliga för nya besökare.
  • Vi vill fördjupa och utveckla vårt arbete med församlingens mötesplatser och utåtriktade arbete.

Att vara pastor i vår församling

Munkhagskyrkan är en varm gemenskap med bönen i centrum och med tydligt Jesusfokus. Vi vill hela tiden nå nya människor med den kristna tron.  Vi söker en pastor som vill fortsätta utforska de vägarna tillsammans med oss.

Munkhagskyrkan lever hela veckan. Vi vill göra rätt saker vid rätt tillfälle och skapa en församlingskultur som bygger på glädje och värme. Vi vill betjäna människor i alla åldrar och önskar tillsammans med vår nya pastor kunna arbeta för alla de barnfamiljer som finns i staden. Att vara pastor i Munkhagskyrkan innebär att man leder detta arbete och har en längtan efter att nå med evangeliet utanför kyrkans väggar.

Vi sökeren pastor som leder och ansvarar för församlingens andliga liv, både när det gäller gudstjänster och annan verksamhet. För att tycka om och trivas i rollen som pastor hos oss tror vi att du sätter stort värde på att verka i en miljö som präglas av öppenhet, nyfikenhet och en varmgemenskap. Du har lätt att skapa nya kontakter och tycker om att samarbeta med andra aktörer.

Du har adekvat pastorsutbildning och är gärna ordinerad inom Equmeniakyrkan, även om vi som ekumenisk församling även är öppna för andra bakgrunder.

Fakta

Uppdrag: Pastor och föreståndare, deltid 50–75 %

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Vi är öppna för att det ska passa dig. För oss är det aktuellt från februari 2024.   

Församling: Munkhagskyrkan, Mariefred med strax under 100 medlemmar. Tillhör Equmeniakyrkan. Läs mer om oss här: www.munkhagskyrkan.se

Plats: Mariefred ligger i Strängnäs kommun. Mariefred har under flera år vuxit i invånarantal, nu bor cirka 7 000 personer här. Hela kommunen har cirka 38 000 invånare.

Ansökan och frågor:

Frågor kring tjänsten besvaras av församlingens ordförande Sven Bringman, 0736-99 75 43, eller vice föreståndare David Wingren, 0733-93 30 68.

Ansökan skickas senast 15 januari 2024 till sven@bringman.se eller Sven Bringman, Djurgårdsgatan 19, 647 30 Mariefred. Märk ansökan ”Pastor Munkhagskyrkan”. Intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdatum
2024-01-15
Region
Svealand
Kategori
Pastor
Anställningstyp
Deltid, Tillsvidareanställning
Placering
Mariefred

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Sven Bringman

församlingens ordförande

0736-99 75 43

David Wingren

vice föreståndare

0733-93 30 68.