Nävestakyrkan söker pastor

Vi söker en pastor för en tjänst på 50% till Nävestakyrkan i Ekeby.

Om församlingen
Nävestakyrkan tillhör Equmeniakyrkan och är en växande församling, för 15 år sedan var vi 30 medlemmar och idag är vi 62 medlemmar med en medelålder på 46 år. När vi möts till gudstjänst så är det sprudlande liv med många barn och ungdomar. Tillsammans firar vi enkla gudstjänst med fokus på undervisning, bön och lovsång.

Vi har ett förhållandevis stort ungdomsarbete med öppen förskola, söndagsskola, scout och tweenies (åk4-6) samt ett antal ideella ledare. Jonas arbetar som ungdomspastor för denna del av verksamheten så du kommer inte att arbeta ensam utan ha en kollega att bolla idéer och tankar med.

Församlingen har sammanfattat sin vision så här:

  • Vi vill leva i gemenskap med Gud
  • Vi vill leva i gemenskap med människor
  • Vi vill leva så att fler får växa i gemenskap med Gud 

Om tjänsten
Som pastor ansvarar du för undervisning i gudstjänsten samt själavård för att medlemmarna skall fortsätta växa, mogna och utveckla andliga gåvor.

Som församlingsföreståndare vill vi att du tillsammans med ungdomspastor, barn- och ungdomsledare, församlingsledning och alla medlemmar utvecklar och stödjer församlingsarbetet genom att verka för öppenhet och sammanhållning i gemenskapen. Där kan ingå att utveckla mötesplatser för församlingsmedlemmar och människor i vår närhet, utveckla former för gudstjänstfirande som inspirerar såväl kyrkvana som nya deltagare samt utveckla former för bibelstudier, bönesamlingar och arbetet med att leda människor till kristen tro och församlingsgemenskap.

Om dig
Vi söker en pastor som vill verka i Ekeby. Längden på erfarenhet av församlingsarbete är inte avgörande, viktigare är förmågan att leda, inspirera och att kunna utmana församlingen att fortsätta leva helt. Detta sker i samverkan med ungdomspastor, lovsångsteam, barn- och ungdomsledare och församlingens medlemmar, varför vi förutsätter en god samarbetsförmåga. Administration och samordning är en del av tjänsten.

Ekeby

Ekeby är en liten ort med ca 300 hushåll som ligger 13 km söder om Örebro. Samhället har en skola F-åk6, snart en ICA affär och bra kommunikationer både till Örebro och Kumla.
Vi kan vid behov tillhandahålla en tjänstebostad i Ekeby.

Ansökan
Tillträde kan ske från 1 augusti.  Skicka din ansökan med ett personligt brev och CV via e-post till roland@navesta.se.

Funderar du på nåt, kontakta Roland Davidsson på tel 073-7081716.

Region
Svealand
Kategori
Pastor
Anställningstyp
Placering
Kumla

Har du frågor?

Vänligen kontakta: