Österledskyrkan i Gamla Uppsala söker ungdomsledare 50%

Vill du vara med och skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar? Vi erbjuder dig att tillsammans med oss arbeta för en trygg och aktiv fritidsmiljö för nästa generation!

Österledskyrkan är en kyrka med många verksamheter och med ett aktivt barn- och ungdomsarbete. Kyrkan ligger i Gamla Uppsala och erbjuder en välkomnande miljö för alla åldrar och med stort fokus på barn och unga. Vi söker nu en ungdomsledare till vår ungdomsverksamhet med barn och ungdomar från lågstadieålder och upp till senare tonåren. Ditt huvudansvar kommer att vara tonåringarna. 

Ditt uppdrag

Som ungdomsledare är du med och leder och utvecklar Österledskyrkans barn- och ungdomsverksamhet tillsammans med de ledare som arbetar ideellt i verksamheten. Dina arbetsuppgifter är omväxlande och består till stor del av medverkande i ungdomsgrupper som ledare eller stöd till ideella ledare, med ett huvudansvar för tonårsverksamheten.
I tjänstens uppdrag ingår det också att dela tron genom andakter, samtal och församlingsarbete. 

Som ungdomsledare är du delaktig i styrelsearbetet genom Equmenias ungdomsråd och är en del i ett kollegium tillsammans med representant för församling, fritids och musikskola. Det innebär att du dels kommer ha ett arbetslag med kollegor som arbetar inom andra verksamheten i kyrkan, men också att majoriteten av ditt arbete kommer ske gentemot ideella ledare och föreningsmedlemmar. Detta innebär att möten och verksamhet ofta är förlagda på kvällstid, medan planeringstid och administrativt arbete kan göras under valfri tid. 

Din profil

Vi söker dig som har utbildning för att arbeta med barn och unga alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ett flexibelt förhållningssätt och tycker om att jobba självständigt och att ta egna initiativ. Självklart tycker du om och drivs av att jobba med barn och ungdomar i olika åldrar. Du får gärna ha tidigare erfarenheter av att leda barn- och ungdomsarbete. Erfarenhet av föreningsarbete eller arbete inom ideell organisation är en fördel och du ser samverkan med övriga verksamheter i kyrkan som en möjlighet. Vi ser att du själv vill dela våra värderingar.

Om oss

Österledskyrkan i Gamla Uppsala är en del av kyrkosamfundet Equmeniakyrkan. Församlingens barn- och ungdomsarbete är en stor och viktig del av kyrkans verksamhet. I tonårsverksamheten rör sig vanligtvis mellan 20-25 ungdomar. För dessa sker det regelbundna träffar på fredagskvällarna mellan 19-23, vilka ungdomsledaren har ett huvudansvar för. Dessa kvällar brukar se ut så att vi har ett program i ca 1-2 timmar, sedan fika och andakt efter det.
Scoutkåren är livfull och har ett 50-tal inskrivna scouter och ett stort antal ledare. I kyrkan finns också ett fritidshem, en musikskola för barn och ungdomar, och flera orkestrar.

Tillträde

1 november eller efter överenskommelse.

Oreglerad arbetstid. Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning på 3 månader.

Individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Ansökan

Skicka din ansökan med cv till: maria.carles@hotmail.se senast 2022-12 31. Vi intervjuar kontinuerligt så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta

Maria Carles ordförande Österledskyrkans styrelse 070-3127525

Adress: Österledskyrkans fritids Regins väg 1 75440 Uppsala

Sista ansökningsdatum
2022-12-31
Region
Stockholm
Kategori
Ungdomsledare
Anställningstyp
Deltid, Tillsvidareanställning
Placering
Uppsala

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Maria Carles

ordförande i församlingen

maria.carles@hotmail.se

0703-12 75 25