Pastor 100% med fokus på barn, unga och familjer i Örebro.

Betelkyrkan i Örebro är en församling mitt i centrala Örebro som vill göra Jesus känd, trodd, älskad och efterföljd genom att på olika sätt skapa relationer med människor i vår stad. Församlingen tillhör Equmeniakyrkan och består i dagsläget av 150 aktiva medlemmar. Vi är en av fem Equmeniakyrkor i Örebro.

I församlingen finns en tydlig vilja att satsa på de som är unga och en längtan efter att nå fler med fokus på unga vuxna och familjer. Vår nuvarande ungdomsledare slutar sin tjänst efter sommaren. Vi söker därför en ny person som ser det som viktigt att barn och unga får en möjlighet att i gemenskap med andra hitta en tro på Jesus som bär. 

Equmeniaföreningen i Betelkyrkan, med en aktiv styrelse, samlar barn och ungdomar varje vecka till söndagsskola, scout och tonårsverksamhet. I församlingen finns det ett stort musikintresse som tar sig olika uttryck i form av körverksamhet och olika musikprojekt.

Det finns ett etablerat samarbete mellan de fem församlingarna inom Equmeniakyrkan i Örebro och ett arbete pågår med hur det kan utvecklas ytterligare. Som en del i tjänsten ingår därför att utveckla och stärka barn och ungdomsarbetet mellan församlingarna och bygga relationer med unga vuxna/familjer som finns i och runt om de olika församlingarna.

Vem söker vi?

Vi söker Dig som vill förmedla din tro på Jesus Kristus på ett sätt som unga människor kan ta till sig.

Vi söker Dig som har en ledarförmåga, är relationsskapande och tycker om att samarbeta.

Vi söker Dig som har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, är kreativ och som gärna tar initiativ till aktiviteter och möten med människor. Det är ett plus om du tycker om att musicera.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för att leda och utveckla barn och ungdomsverksamheten i Betelkyrkan och som en del i tjänsten arbeta med att stärka samarbetet mellan de fem Equmeniakyrkornas arbete med barn, unga och familjer. Att vara ett stöd och inspirera ledare i verksamheten hör också till arbetsuppgifterna.

Du kommer att ha möjlighet att undervisa regelbundet i Gudstjänster och på ungdomssamlingar.

Du kommer att ingå i ett team med församlingsföreståndaren i Betelkyrkan, men också samarbeta med de anställda i de andra Equmeniakyrkorna i Örebro.

Som en del i tjänsten ingår därför även att utveckla och stärka detta samarbetet och bygga relationer med unga vuxna/familjer som finns i och runt om de olika församlingarna.”

Kvalifikationer

Vi ser det som meriterande om du har en teologisk utbildning.

Du känner dig trygg med den teologi och trosuppfattning som Equmeniakyrkan står för.

Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och lämplighet.

Anställning

Tjänsten är på 100% varav 25% är i samarbete med de övriga fyra Equmeniakyrkorna i Örebro.

Tillsvidareanställning med tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan innehållande personligt brev, CV och referenser till ordforande@betelkyrkan.se Vi hanterar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, så vänta inte med din ansökan. Sista dag för ansökan är 2023-03-31.

Kontakt

Om du vill veta mer om oss, gå in på vår hemsida: https://betelkyrkan.se/

Vid frågor hör av dig till: 

Monica Hagvall, ordförande i Betelkyrkan

monicahagvall@gmail.com  070-2022098

Anders Hedqvist, vice ordförande i Betelkyrkan

anders.hedqvist67@gmail.com   070-3525992

Vi ingår i arbetsgivaralliansen och tillämpar individuell lönesättning. Vi undanber oss kontakt av rekryteringsföretag och försäljare.

Sista ansökningsdatum
2023-03-31
Region
Svealand
Kategori
Barn & ungdom, Ungdomspastor
Anställningstyp
Heltid, Tillsvidareanställning
Placering
Örebro

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Monica Hagvall

ordförande i Betelkyrkan

monicahagvall@gmail.com

0702-02 20 98

Anders Hedqvist

vice ordförande i Betelkyrkan

anders.hedqvist67@gmail.com

0703-52 59 92