Pastor / diakon och församlingsföreståndare Älmhults Missionsförsamling

Mitt i Älmhult ligger den gula Missionskyrkan – ortens äldsta kyrka byggd 1894. Församlingen är ansluten till Equmeniakyrkan och har knappt 50 medlemmar. Vi söker nu vår församlingsföreståndares efterträdare då hon går vidare till nya utmaningar.

Älmhult

Älmhult i södra Småland är en kommun med nästan 17000 invånare i ett expansivt utvecklingsskede – årets tillväxtkommun i Sverige 2017! Här kombineras den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Det är lätt att leva och bo här med nära till det mesta och goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Vem är du?

Vi söker dig som vill jobba för Guds rikes utbredande i Älmhult genom att göra Jesus känd och möta människor i kyrkan men också på andra platser i samhället. Vi tror du är en kontaktskapande person som ser både unga och äldre som en resurs i församlingen. Din personlighet är viktigare för oss än din titel – pastor, diakon eller annan utbildning. Vi tror att du kommer att tillföra församlingen nya tankar och visioner.

Om tjänsten

Tjänsten innehåller församlingsarbete såsom ungdomsarbete, dagledigträffar, gudstjänster, planering av verksamheten samt gärna sång och musik om du har gåvan. Du kommer att fungera som församlingens föreståndare. Vi har ekumeniskt samarbete med alla kristna församlingar i Älmhult.

Det finns utrymme att forma tjänsten efter just dina gåvor!
Tjänstgöringsgrad 75% Tillträde snarast.

Varmt välkommen med din intresseanmälan till:
isalyckebo21@gmail.com

Har du frågor kring tjänsten? Ring Isa Karlsson 070-313 10 33

Se alla lediga tjänster

  • Region Öst
  • Organisation Equmeniakyrkan
  • Kategori Diakon, Föreståndare, Pastor
  • Anställningstyp
  • Placering