Pastor/evangelist/diakon till Berga Missionskyrka

Vi tror och längtar efter att vår församling ska få växa och utvecklas. Vårt mål är att bli 20 nya medlemmar inom fem år!  Församlingen är inte stor men vi är engagerade, tar stort ansvar och är delaktiga i församlingens arbete. Vi vill möta de behov som finns i samhället och skapa möjligheter för människor i vår omgivning att lära känna Jesus. Vi vill vara en öppen och välkomnande kyrka.
Vi har tidigare haft ett omfattande barn- och ungdomsarbete men inte under de senaste fem åren. Nu i höst har vi startat en scoutgrupp med ca 20 barn, vilket är fantastiskt roligt och inspirerande.
Vi har under perioder gett stöd i olika former till de flyktingar som kommit till orten. Nu senast flyktingar från Ukraina, där vi samverkat med andra kyrkor och ideella föreningar. I ett litet samhälle som Berga, där ingen förening är stor, behövs samverkan, det tror vi kan utvecklas än mer, där vi får vara en kyrka som är delaktig i samhället.

Läs mer om oss https://www.bergamissionskyrka.se/bergamissionskyrka/extern/

Vi söker
Dig som vill anta utmaningen att leda oss i att utvecklas till en växande församling.

Kvalifikationer
Du har pastors- eller evangelist- eller diakoniutbildning.  Du har lätt att knyta kontakter med andra människor och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Du har förmåga att leda, samla och inspirera. Det har lätt för att samarbeta med andra men du är också van att arbeta självständigt och driva arbetet framåt. Du är nytänkande och ser möjligheter i förändringar. Du är trygg i din roll som ledare och trivs med att vara en offentlig person.

Om Berga
Berga ligger tre mil väster om Oskarshamn och tillhör Högsby kommun. Orten kallas för stationssamhället, här finns bra kommunikationer, tåg till Kalmar och Linköping samt bussar till Oskarshamn och Växjö. Läs mer om Berga:  https://www.bergastation.se/bo-i-berga/

Om tjänsten
Omfattning: Deltid 40%
Anställningsform: Tillsvidare
Individuell lönesättning enligt kollektivavtal
Tillträde enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag 2023-01-15
Ansökan med personligt brev och CV skickas till: mildred.persson579@outlook.com

Vi kommer att behandla ansökningarna löpande.
Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson vid frågor om tjänsten: Mildred Persson, ordförande
mildred.persson579@outlook.com
076-8015796

Sista ansökningsdatum
2023-01-15
Region
Öst
Kategori
Diakon, Evangelist, Pastor
Anställningstyp
Deltid
Placering
Berga

Har du frågor?

Vänligen kontakta: