Pastor/Församlingsföreståndare Equmeniakyrkan Torpa

Equmeniakyrkan Torpa sjuder av aktivitet året runt. Vi är en landsbygdsförsamling med 119 medlemmar i alla åldrar och med olika intressen. Vi har en mycket aktiv equmenia-förening, som samlar runt 70 barn och ungdomar varje vecka. Vi vill vara en kyrka för alla generationer där man alltid känner sig välkommen.

Vår pastor/församlingsföreståndare har nyligen gått i pension. Därför söker vi nu en ny pastor och föreståndare för vår församling.

Orten

Torpa är en del av Ydre kommun, en av landets minsta. Kommunen har ca 3 700 invånare och ligger i södra Östergötland på gränsen till Småland. Till centralorten Österbymo är det 20 km och till Tranås 13 km. Man åker till Jönköping resp. Linköping på ca en timme. Ydre har mycket och vacker natur med djupa skogar, leende ängsmarker och hundratals sjöar, bl.a. sjön Sommen. Lågstadieskola (F-3) finns i det närbelägna Hestra, mellan- och högstadieskola i Österbymo samt gymnasieskola i Tranås. Equmeniakyrkan Torpa är en av Ydres fem frikyrkoförsamlingar, utöver Svenska kyrkan.

Vi kan erbjuda boende i ett eget hus, vackert beläget ett stenkast från kyrkan. Linjebussen Tranås-Österbymo stannar utanför bostaden.

Tjänsten

Vi söker dig som vill leda verksamheten och omfatta helheten i vår församling. Du bör ha bred kompetens och vilja att arbeta med alla delar i församlingens verksamhet, då vi bara har en anställd. Du ansvarar för gudstjänstlivet, predikar Guds ord, utövar själavård och uppmuntrar församlingsmedlemmarna att utvecklas i sina gåvor. Det är avgörande att ha en god samarbetsförmåga, både gentemot församlingens medlemmar och i ekumeniska sammanhang. Du tycker om att umgås och arbeta med människor i olika åldrar, har lätt att knyta personliga kontakter och är en god lyssnare. Du är en person som vill leva och inrikta dina resurser i Torpa, och tillsammans med styrelse och församling bygga relationer mellan samhälle och kyrka.

Vårt befintliga barn- och ungdomsarbete är en stor och viktig del, där bl.a. ledarvård ingår i uppdraget. Att leda konfirmationsarbete och lotsa ungdomar in i församlingen är ytterligare en uppgift.

Kvalifikationer

Du har genomgått och avslutat en teologisk högskoleutbildning. Du har pastorserfarenhet från vårt samfund, men vi är öppna för annan erfarenhet och bakgrund. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss.

Anställning

100% tillsvidareanställning. Vi är öppna för att diskutera lägre tjänstgöringsgrad vid önskemål.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

Ansökan bestående av CV, personligt brev och referenser skickas digitalt till ordförande

Camilla Axelsson: ordforande-torpa@equmeniakyrkan.nu

Vid frågor kontakta ordförande Camilla Axelsson, tel 070-676 12 21

Välkommen med din ansökan!

Region
Öst
Kategori
Församlingsföreståndare, Pastor
Anställningstyp
Heltid, Tillsvidareanställning
Placering
Torpa

Har du frågor?

Vänligen kontakta: