Pastor och föreståndare till Brunnskyrkan, Åseda

Vår nuvarande pastor, Lars-Olof Gunnardo, har efter många år i vår församling, bestämt sig för att sluta sin tjänst fr.o.m. den 1:a januari 2020 då han går in pension. Därför söker vi nu en ny pastor och föreståndare för vår församling, som tillsammans med oss vill söka Guds vilja för att fortsätta att utveckla vårt gudstjänstliv, barn- och tonårsarbete och utåtriktad verksamhet, så att vi också fortsättningsvis kan vara en kyrka för alla generationer.
Vi har tänkt att tjänsten kan vara på 75%. Vi är dock öppna för att diskutera en högre tjänstgöringsgrad.

FÖRSAMLINGENS VERKSAMHET
I Åseda samhälle är Brunnskyrkan med och skapar mötesplatser för människor som t.ex. regelbundna gudstjänster, bönesamlingar, bibelstudiekvällar, lovsångskvällar, måndagsträff för daglediga samt ett aktivt barnarbete. Församlingen har 93 medlemmar varav cirka 50 är aktiva i olika uppgifter. Barngrupperna inom ”BKU i Åseda”, en del av Equmenia, samlar varje vecka ett 40-tal barn. Förutom Brunnskyrkan har vi också sommarhemmet Ekhöjden, där det ordnas välbesökta sång- och musikkvällar under sommarhalvåret från juni till augusti.
Vid vissa högtider samverkar vi med Åseda Församling, Svenska kyrkan.

ÅSEDA SAMHÄLLE
Åseda är ett samhälle med cirka 2000 invånare och ligger i Uppvidinge kommun, inbäddat i skogar, sjöar och frisk luft. Brunnskyrkan är en av fyra frikyrkoförsamlingar i kommunen. Servicen i Åseda samhälle är mycket god för att vara en plats med relativt få invånare. Här finns banker, livsmedelsaffärer, matställen, konditorier, tandläkarmottagning, vårdcentral, apotek och äldreboende. ”Hälsans Hus”, mitt i centrum, bidrar med simhall, gym, café och padelhall. Här finns flera förskolor, låg-, mellan- och högstadium samt gymnasieskola. Flera stora industrier finns också på orten. Det finns alltså goda möjligheter för arbete. Bland industrierna kan nämnas Profilgruppen, Spaljisten, WIP och Allt i Plåt.

VÅR LÄNGTAN
Bland medlemmarna finns en stor längtan att komma ut bland människor i bygden och visa dem vägen till Kristus. Vi längtar också efter att du som pastor och föreståndare tillsammans med oss vill vara med att utveckla vårt tonårsarbete, så att kyrkan kan bli en naturlig samlingspunkt för ungdomar där Kristus står i centrum. Känner du att du är den personen, som vill stötta och hjälpa oss vidare så att vår församling kan växa och utvecklas kan du skicka din ansökan till Lars Sundkvist eller Lars-Olof Gunnardo.

MER INFORMATION OM TJÄNSTEN LÄMNAS AV

Lars Sundkvist, ordförande.  sundkvist@netatonce.net

Lars-Olof Gunnardo, pastor. lo.gunnardo@gmail.com

Brunnskyrkans församling
Skolgatan 24
364 31 Åseda
www.brunnskyrkan.se

Region
Öst
Kategori
Församlingsföreståndare, Pastor
Anställningstyp
Placering