Pastor och föreståndare till Högbergskyrkans församling i Ludvika

Heltid eller deltid efter överenskommelse.

Högbergskyrkans församling söker en pastor och föreståndare som vill verka i församlingens alla olika delar. I församlingen, som utgörs av ca 100 medlemmar, finns en bredd både vad gäller samlingspunkter och åldrar. Verksamheten omfattar bland annat språkcafé, bön- och samtalsgrupper, missionsgrupp samt barn- och ungdomsverksamhet med en livlig scoutkår.

Högbergskyrkan ligger centralt i Ludvika och på somrarna möts vi på sommarhemmet Harnäsgården, vackert beläget vid en av Ludvikas många sjöar. Ludvika är inne i en mycket expansiv fas tack vare högteknologisk elkraftsutveckling- och produktion vid Hitachi Energy. Många människor flyttar hit, inte minst från andra delar av världen, vilket gör Ludvika till en internationell och mångkulturell stad. Det vill vi som församling ta vara på och öppna kyrkan för nya Ludvikabor. Parallellt med inflyttning och högteknologi finns stora utmaningar i Ludvika med otrygghet och fattigdom bland vissa grupper, vilket vi som församling vill svara an på genom att samarbeta med andra kyrkor, kommunen och olika samhällsaktörer.

Vi vill att du som blir vår nya pastor delar synen med oss att gudstjänsten är en central samlingspunkt där förkunnelsen är en viktig del. Du bör även ha intresse och lyhördhet för samtal med människor samt vara en god ledare och administratör. Det är en fördel om du har internationell erfarenhet eller intresse för internationella frågor.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill verka för en välkomnande kristen gemenskap som förmedlar hopp och tro på Jesus Kristus.

Högbergskyrkans församlings vision: Högbergskyrkans församling växer i gemenskap med Jesus Kristus, varandra och världen.

Välkommen att höra av dig för mer information eller frågor!

Kvalifikationer: Pastor inom Equmeniakyrkan.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till emma.rindeskog@gmail.com

Tel 0736-72 16 70

Ansökningar behandlas löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information, här är länken till vår hemsida Högbergskyrkan

Region
Mitt
Kategori
Anställningstyp
Heltid, Tillsvidareanställning
Placering
Ludvika

Har du frågor?

Vänligen kontakta: