Equmeniakyrkan Linköping söker pastor och församlingsföreståndare

FÖRSAMLINGEN
Vi vill vara en kyrka som rymmer hela livet och alla sorters människor och vi tror att mötet med Jesus förvandlar – mig, dig och världen. Vi söker nu en församlingsföreståndare som vill vara med att skapa möten med människor i alla livets skeden.

Equmeniakyrkan Linköping bildades 1 maj 2021 när Baptistkyrkan och Missionskyrkan gick samman. Vi är idag en församling med strax över 700 medlemmar. Vår kyrkolokal ligger centralt i Linköping och är oftast öppen. Hit söker sig människor för att delta i församlingens eller Equmenias samlingar, ta en fika i vårt Café eller nyttja våra konferenslokaler.

Linköping har ett gott ekumeniskt klimat och vi samarbetar både med församlingar i Svenska kyrkan och andra frikyrkor.

TJÄNSTEN
Idag består församlingskollegiet av fem medarbetare bestående av församlingsföreståndare, pastor, diakon, ungdomsledare och församlingsmusiker.

I din roll som församlingsföreståndare kommer du att leda församlingsarbete mot vår vision att vara En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen. I arbetet ingår personalansvar för medarbetarna i församlingskollegiet samt ett nära samarbete med församlingens konferensbolag. I din roll förväntas du predika och undervisa i Gudstjänst och andra samlingar samt finnas tillgänglig för enskilda samtal och själavård.

Som församlingsföreståndare vill vi att du utvecklar och stöttar befintligt församlingsarbete. Detta sker i samarbete med församlingskollegiet, styrelsen och församlingens medlemmar. Vi längtar efter att utveckla våra Gudstjänster och där ser vi att du med stort intresse och engagemang leder det arbetet.

Vi söker dig som har en eftergymnasial teologisk utbildning och har tidigare erfarenhet av att arbeta som pastor och gärna erfarenhet av ledar- eller chefskap. Du har en god förmåga att kunna planera och strukturera ditt arbete. Då vi är en stor församling med många kommunikationskanaler ser vi att det är viktigt att du har förmåga att kunna kommunicera på ett tydligt och tryggt sätt. I mötet med övriga medarbetare och församlingsmedlemmar är du lyhörd och har en god samarbetsförmåga.

OMFATTNING
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast den 31 mars. Intervjuer sker löpande.

Maila din ansökan till församlingens ordförande Anna Gardström: ordforande@equmeniakyrkanlinkoping.se

Sista ansökningsdatum
2023-03-31
Region
Öst
Kategori
Pastor
Anställningstyp
Heltid
Placering
Linköping

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Anna Gardström

församlingens ordförande

ordforande@equmeniakyrkanlinkoping.se

070 – 331 17 85

Eva Milton

facklig representant Vision Ekumeniska

070 – 999 13 27