Projektledare/scoutledare för samverkansprojektet Tillsammans Hallunda


Är du en inspiratör som gillar att vara i naturen och som vill arbeta med barn och deras nätverk i en interkulturell miljö? Då kanske du är den vi söker!

Tillsammans Hallunda är ett samverkansprojekt mellan Sociala Missionen, Equmeniakyrkan Hallunda och Equmenia som i minst tre år kommer att möta barn, unga och familjer i och runt Equmeniakyrkan Hallunda, i norra Botkyrka kommun. Projektet finansieras delvis genom ett IOP med Botkyrka kommun. Vår vision är ett samhälle där barn, unga och föräldrar får förutsättningar att växa upp och utvecklas till trygga individer och familjer med respekt och kärlek till sig själva, varandra, bygden och naturen.

I Tillsammans Hallunda vill vi erbjuda scoutverksamhet till barn i åldrarna 8–9 år samt regelbundna familjescoutträffar. Vi vill även skapa en mötesplats för föräldrar där det finns utrymme att samtala, få stöd och fortbildning. Därtill vill vi också erbjuda tonåringar en ledarskapsutbildning med betald praktik in i scoutverksamheten. Vi söker nu en person som ska vara med och starta upp verksamheterna, som ska vara spindeln i nätet för detta arbete och som kan leda scoutverksamheten. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka nya arbetssätt och metoder. Du kommer att arbeta nära Equmeniakyrkan Hallundas personal, projektets styrgrupp och inledningsvis samarbeta med en projektledare från Equmenia. Vi erbjuder dig ett utmanande och givande arbete med stor möjlighet att göra skillnad.

Vi söker dig som:
● Vill vara med och forma ny verksamhet i en församlingsmiljö
● Har lätt för att skapa engagemang och knyta nya kontakter
● Gillar att vistas i naturen
● Har erfarenhet av att arbeta med barn
● Är strukturerad
● Har en vilja att göra skillnad och delar Sociala Missionens, Equmenias och Equmeniakyrkan Hallundas värdegrund

Det är meriterande om du:
● Har erfarenhet av scouting
● Har erfarenhet av församlingsengagemang
● Har intresse för hållbarhetsfrågor
● Har erfarenhet av eller intresse av att arbeta i interkulturella miljöer

Personliga egenskaper
För denna roll lägger vi vikt vid din motivering och intresse för tjänsten som framgår av din ansökan. Som person är du kommunikativ, strukturerad och en igångsättare som gillar att arbeta med
människor. Du har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt att samarbeta med andra.

Sociala Missionen
Sociala Missionen är en allmännyttig ideell förening som arbetar med social och diakonal verksamhet till stöd för människor i utsatta livssituationer. Vi arbetar rättighetsbaserat och erbjuder kostnadsfri rådgivning inom det socialrättsliga området och flyktingområdet. Vårt arbete sker utifrån en kristen och humanistisk grundsyn som tar sin utgångspunkt i allas lika värde samt ett antidiskriminerande perspektiv med inriktning på mänskliga rättigheter och demokrati. Organisationens medlemmar är församlingar och föreningar inom Equmeniakyrkan region Stockholm.

Equmeniakyrkan Hallunda och Equmenia Hallunda
Equmeniakyrkan Hallunda tillhör Equmeniakyrkan och delar den kyrko- och församlingssyn som Teologisk Grund och Stadgar för Equmeniakyrkan ger uttryck för.
Församlingens vision är: Enhet i mångfald. Tjäna Gud och samhället, våra medmänniskor.
Vi lever i en stor mångfald – både i församlingen och i närkontexten – vilket bland annat märks i gudstjänstlivet, genom de tre språkgrupperna och förståelsen för den kristna tron, både i lära och liv. Vi vill vara en kyrka för stadens bästa, i det att vi delar evangeliet om Jesus Kristus, i Andens kraft, genom många olika språk.

Equmenia
Equmenia är Equmeniakyrkans barn- och ungdomsorganisation med cirka 350 lokalföreningar runt om i landet. Vår vision är att vara en plats där barn och unga får växa i gemenskap med varandra och Jesus. Vi vill skapa en meningsfull vardag för barn och unga och erbjuder en rad olika aktiviteter. Som medlem i Equmenia behöver man inte ha en tro men i Equmenias verksamhet får man höra om den kristna tron och om en Gud som älskar alla människor.

Om tjänsten
Arbetstid/varaktighet/tjänstgöringsgrad
Tjänsten är 50% av heltid med möjlighet till utökning. Visstidsanställning om ett år med möjlighet till förlängning. Finansiering finns i nuläget för tre år. Kvälls- och helgarbete förekommer. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning. Kollektivavtal finns.

Kontaktpersoner
Elaine Lindblom, verksamhetschef Sociala Missionen, 08-556 023 10, 072-909 41 94
Erika Ershammar, verksamhetsutvecklare Sociala Missionen, 08-556 023 01
Carin Hemmati, pastor Equmeniakyrkan Hallunda, 070 007 99 61

Ansökan
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Skicka din ansökan till erika.e@socialamissionen.se senast 1 februari 2022. Vi behandlar ansökningarna löpande.

Arbetsgivare
Sociala Missionen
Högbergsgatan 31 A 116 20 Stockholm
Tel: 08-556 023 00

Sista ansökningsdatum
2022-02-01
Region
Stockholm
Kategori
Projektledare
Anställningstyp
Allmän visstidsanställning, Deltid
Placering

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Elaine Lindblom

verksamhetschef Sociala Missionen

08-556 023 10, 0729-09 41 94

Erika Ershammar

verksamhetsutvecklare Sociala Missionen

08-556 023 01

Carin Hemmati

pastor Equmeniakyrkan Hallunda

0700-07 99 61