Redbergskyrkan söker pastor eller diakon med inriktning mot barn, ungdomar och unga vuxna

Vill du vara med oss i Redbergskyrkan och utveckla arbetet med Barn och Unga? Vill du jobba med ledarvård, ledarutbildning och även arbeta med föräldrar?

Redbergskyrkans församling (inom Equmeniakyrkan) ligger i östra Göteborg och vi är cirka 185 medlemmar. Församlingen har ett rikt och omväxlande musikliv och gudstjänstliv. Internationella kontakter är också ett område där många är engagerade. Vi ser att barn, ungdomar och unga vuxna är vår framtid och vi vill tillsammans med dig satsa på att stärka och utveckla arbetet med dessa grupper. Redbergskyrkan ligger bland bostäder och har nära till flera skolor som brukar ha skolavslutningar här. Vi har också ett språk-kafé och integrationsarbete som kallas Redberg Welcome. Vi samarbetar med flera andra församlingar i Göteborg när det gäller konfirmation och ungdomsgrupper. Allt detta gör att vi har breda kontakter och nu behöver vi dig som kan jobba med att nå ut till fler barn och unga och samordna detta arbete. Vi har två anställda pastorer och flera ideella ledare i barngrupperna.

Du kommer att jobba med att hålla ihop verksamheten med barn och unga. Vi tror därför att du är en naturlig ledare som har lätt för att skapa relationer och inspirera andra. Du är drivande, lyhörd, flexibel och samarbetar gärna med övriga ledare och anställda.

Du kommer att ha goda möjligheter att vara kreativ och utveckla nya arbetsformer och verksamheter. Utifrån dina gåvor och intressen hittar vi ett fokus i din tjänst som också möter de behov som finns hos oss. Grunden just nu är en livaktig scoutverksamhet, barnkör och söndagsskola. Vi tänker oss att du kommer att lägga en stor del av arbetet på ledarvård och ledarutbildning. Du kommer också att medverka i och utveckla våra gudstjänster. Tjänsten kommer att innehålla arbete på kvällar och helger.

Vi ser gärna att du är ordinerad pastor eller diakon eller har annan relevant utbildning. Att du har tidigare erfarenhet från arbete med barn och unga ser vi som en tillgång.

Tjänsten är en projektanställning på två år som vi hoppas att kunna förlänga. Vi siktar på 75% tjänstgöringsgrad men här finns möjlighet till flexibilitet. Tillträde första september 2021.

Som arbetsgivare är vi anslutna till Arbetsgivaralliansen och omfattas av följande kollektivavtal: Branschavtal Trossamfund och Ekumeniska organisationer mellan Arbetsgivaralliansen och bl.a. Vision.

Vi kommer att be dig om utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast 31/5!

Intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.

Mer information om Redbergskyrkan hittar du på vår hemsida redbergskyrkan.se

Din ansökan, med personligt brev och CV skickas med e-post till: ordf@redbergskyrkan.se

För mer information kontakta gärna:

Margareta Blomgren (ordförande) ordf@redbergskyrkan.se  0737-60 60 73

David Engström (ordförande för Redbergskyrkans unga (Equmenia)) ru@redbergskyrkan.se  0730-59 55 09.

Ctefan Brochman (församlingsföreståndare) ctefan@redbergskyrkan.se

Sista ansökningsdatum
2021-05-31
Region
Väst
Kategori
Diakon, Pastor, Ungdomsdiakon, Ungdomsledare
Anställningstyp
Deltid, Projektanställning
Placering
Göteborg

Har du frågor?

Vänligen kontakta: