Sjömarkenkyrkan söker Pastor eller Diakon 50 %

Det är fest när vi är tillsammans – och det hoppas vi att du också ska tycka

Pastor eller Diakon på halvtid sökes till Sjömarkenkyrkan!
Sjömarkenkyrkan är en församling med lite drygt 120 medlemmar i en växande ort strax utanför Borås med många barnfamiljer som väljer att bosätta sig här.

Vi söker nu en relationell pastor eller diakon och önskar någon som är engagerad i att leda vår församling och göra den till ’kyrkan mitt i byn’ och en gemenskap för alla. Idealiskt är en person som kan vara den sammanhållande kraften, leda med värme och väva in en andlig röd tråd i vårt gemensamma arbete.

Dina uppgifter:

● Delta i gudstjänster, andakter och erbjuda omsorg.
● Tillsammans med församlingen anordna aktiviteter som engagerar olika åldersgrupper, särskilt inriktade på barn och familjer.
● Tillsammans med församlingen vara med och utveckla sång och musik som en naturlig och integrerad del av gudstjänster och församlingsaktiviteter.

Vi erbjuder en 50%-anställning i en församling där relationer och gemensamt engagemang står i centrum.
Fokus ligger på att hitta rätt individ för denna tjänst, och därför är din personliga lämplighet av stor betydelse för oss.

Vi välkomnar sökande med en bakgrund som pastor eller diakon och du behöver inte vara ordinerad enligt Equmeniakyrkans ordning. Speciellt värdefullt är tidigare arbete med barn och familjer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdatum
2024-05-31
Region
Väst
Kategori
Diakon, Pastor
Anställningstyp
Deltid
Placering
Borås

Har du frågor?

Vänligen kontakta: