Sjöviks Folkhögskola Folkhögskolelärare

Om jobbet

Sjöviks folkhögskola startar i januari 2022 en ny utbildning på ett år i samverkan med Enskilda Högskolan i Stockholm (EHS) och Equmeniakyrkan/Equmenia. Allt fler människor efterfrågar en annan typ av livsstil, har en längtan ut i naturen och vill koppla ihop teologi med praktik. GRO står på tre ben: akademisk teologi genom högskolestudier, livsnära teologi genom odling och naturmedvetenhet, samt livslångt lärande genom gemenskap och möten.

GRO kan bidra till att rusta för att möta samtidens stora frågor i ord och handling och skapa möjlighet till reflektion i grupp. Att få pröva på teologiska studier på högskolenivå (på distans) och samtidigt dela tankar om livet och hur allt hänger ihop, tillsammans med andra i en folkhögskolemiljö.

Om tjänsten

Som kursansvarig planerar och samverkar du med lärare från Sjövik, EHS och andra som delar med sig av inspiration och kunskap i mötet med kursdeltagarna. Du fångar upp deras frågor och skapar utrymme för reflektion och lärande på djupet i mötet mellan teori och praktik. Du har möjlighet att bidra till att utveckla kursen framåt eftersom den är helt ny. Vi förutsätter att du delar skolans värdegrund och är införstådd med folkbildningens uppgift och arbetsformer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Möjlighet till kompletterande tjänst kan diskuteras utifrån din bakgrund.

Önskvärda kvalifikationer

· Relevant högskoleutbildning

· Erfarenhet av folkbildning och att leda grupper

· Gärna praktisk erfarenhet/intresse för odling

· God samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera

· God kännedom om Equmeniakyrkan/Equmenia

· Arbetar självständigt och är en god administratör

Anställning

Projektanställning 50 % – ca 1 nov 2021 – 31 dec 2022. Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Om arbetsplatsen

Sjöviks folkhögskola ligger naturskönt en mil utanför Avesta. Under läsåret studerar här ca 280 elever varav ca hälften bor på internatet. Skolan erbjuder en mångkulturell miljö där demokrati och allas lika värde är centrala begrepp. Det finns utbildningar i såväl allmänna ämnen som i musik, textil, friluftsliv, timring m.m. Ca 45 personer arbetar med undervisning och service. Sjövik är en alkoholfri miljö. Läs mer om oss på vår hemsida https://www.sjovik.eu/

Upplysningar

Om skolan: Anneli Karlsson, rektor – 0226-67801

Om kursen: Sara Löfstedt 0706-580605, Daniel Strömner EHS 08-56435700

Lärarförbundet: Johan Kihlgren – 0226-678 28

Vision: Sara Abrahamsson – 0226-678 16

Ansökan mejlas, med CV och personligt brev till HR-ansvarig: christina.johansson@sjovik.eu

Vi undanber oss vänligen all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag

Om anställningen

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?

Folkärna

77595 Avesta

Arbetsgivaren

Stiftelsen Sjöviks Folkhögskola

http://www.sjovik.eu

Region
Mitt
Kategori
Kursansvarig
Anställningstyp
Allmän visstidsanställning, Tillsvidareanställning
Placering
Avesta