Skogsängskyrkan Rönninge söker en pastor eller diakon på 50-75%

Skogsängskyrkan byggdes 1978 och ligger centralt i ett småhusområde i Salems kommun. Salem är en växande kommun ca 3 mil söder om Stockholm med 17 000 invånare. Kommunen består till stor del av familjer och det finns många barn och ungdomar. Det finns goda förbindelser med Stockholm och angränsande kommuner genom pendeltåg och bussar. Pendeltågsstationen ligger inom kort promenadavstånd till Skogsängskyrkan.

Församlingen tillhör Equmeniakyrkan och är en mindre församling med ca 65 medlemmar. Våra medlemmar värnar om församlingslivet och gemenskapen. Vi har ett aktivt ungdomsarbete genom Equmenia, främst scouter men även en liten tonårsgrupp.

Nu söker vi dig som är en positiv och engagerad person med pastors- eller diakonutbildning. Församlingen behöver dig som vill få möjlighet att utveckla vårt inre församlings- och böneliv och samtidigt brinner för att fånga upp barn och ungdomar som finns i och runt församlingen, till exempel i vår scoutkår. Församlingen står inför ett vägskäl där vi ser ett behov av tillväxt och evangelisation.

Arbetet kommer att vara omväxlande och arbetstiderna skiftar beroende på uppdrag och överenskommelse med styrelsen.

Du behöver kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ utifrån den väg församlingen önskar, samtidigt ska du vara lyhörd för och kunna arbeta tillsammans med församlingens styrelse.

En av våra grannförsamlingar söker även de diakon eller pastor på 50%. Tjänsterna kan vara möjliga att kombinera.

Kvalifikationer
Diakon- eller pastorsutbildning.
Gärna erfarenhet av att ha arbetat i församling.
Gärna erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar.

Tillträde: hösten 2022 enligt överenskommelse.
Lön: Efter överenskommelse och enligt gällande avtal.

Ansökan med CV och personligt brev samt eventuella frågor om anställning och lön skickas till Equmeniakyrkan Rönninges ordförande Hanna Daub via email ordforande@skogsangskyrkan.nu

Region
Stockholm
Kategori
Diakon, Pastor
Anställningstyp
Deltid
Placering
Rönninge

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Hanna Daub

Ordförande

ordforande@skogsangskyrkan.nu