Stadionkyrkan i Malmö söker pastor/församlingsföreståndare 100%

Vill du vara med och leda Stadionkyrkans församling in i framtiden? Som församlingsföreståndare i Stadionkyrkan får du stor möjlighet att utveckla tjänsten baserat på dina intresseområden. Vi erbjuder en unik möjlighet att tillsammans med vår styrelse utforma hur de medel som finns till förfogande till vår nysatsning ska användas. Du kan vara med och forma vår framtid!

Om oss

Stadionkyrkan vill vara en välkomnande och kärleksfull gemenskap. Vi strävar efter en miljö där alla åldrar utvecklas, där ­människor får stöd och tron får växa.

För oss är det centralt att framhålla det unika i varje person och erbjuda en kultur med respekt och tillit inför olika människors sätt att under andens ledning söka, tolka och ­uttrycka kristen tro.

Varje människa ska mötas med varsamhet och respekt för sin integritet, sitt sökande och sin värdighet.

Med den utgångspunkten förenas vi i en tro med Jesus Kristus i centrum men avstår från kategoriska svar på teologi, andlighet och bibelsyn.

Vi har också en tro på en växande kyrka. Stadionkyrkan har medel att anställa ytterligare medarbetare och vi ser gärna att församlingsföreståndaren, tillsammans med styrelsen, är med och överväger hur detta på bästa sätt ska utformas.

Om dig

Vi söker dig som är ordinerad pastor inom Equmeniakyrkan.  

Vi ser gärna att du har ett intresse av församlingsutveckling och hur vi som kyrka kan nå ut i en storstadsmiljö. 

Om du har något intresseområde som du brinner extra för ser vi det som positivt, då tjänsten kan utformas utefter detta. Man kommer att ingå i ett arbetslag och fördelning av arbetsuppgifter kommer att ske baserat på intresse och lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta församlingens ordförande för möjlighet att ställa frågor och få mer information.

Ansökningar kommer behandlas löpande. Tillträde efter överenskommelse. Nuvarande församlingsföreståndare avslutar sin tjänst vid årsskiftet 2023/2024.

Louise Lundberg, församlingsordförande

louise.lundberg@telia.com

Tel: 0703-405469 (lämna gärna meddelande eller sms för att bli uppringd)

Region
Syd
Kategori
Församlingsföreståndare, Pastor
Anställningstyp
Heltid, Tillsvidareanställning
Placering
Malmö

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Louise Lundberg

församlingsordförande

louise.lundberg@telia.com

0703-405469