Torsby Missionsförsamling söker pastor 50%

Torsby Missionsförsamling en församling inom Equmeniakyrkan i norra Värmland med 74 medlemmar som nu söker ny pastor.

Församlingen har i sin verksamhet en tydlig inriktning på sång och musik, vilket innebär att vi deltar aktivt i kommunens kulturliv. Vi har egen brassorkester och blandad kör. Vår lilla församling har faktiskt anställd musikledare.

Vårt ungdomsarbete består av ett relativt stort scoutarbete. Minibrasset och periodvis även barnkör samlar också barn och ungdomar. Tillsammans med andra kyrkor och föreningar på orten arrangerar vi dagledigträffar (11-kaffe) som blivit mycket populärt.

Som pastor och föreståndare kommer Du att vara en sammanhållande kraft och ett stöd inte minst för våra ungdomsledare. Vi tror också att du är utåtriktad och gärna vill finns med i samhälls- och kulturliv. Du blir en pastor, inte bara för oss i församlingen, utan för alla i bygden.

Vår vackra kyrka ligger centralt i Torsby, som är huvudort i kommunen. Här finns gymnasium med skidprofil, badhus och en egen skidtunnel. Skogsnäring och tillverkningsindustri är viktigt i vår kommun och centralorten Torsby erbjuder en god social service. Ett akutsjukhus finns även på orten. Torsby har järnvägsförbindelse och egen flygplats och genomkorsas av två Europavägar.

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 50%.Vill du veta mera: Ring Curt Engström (vice församlingsföreståndare) tel 0730-312277 eller Åsa Walfridsson (ordförande) tel 070-2570007.

Se alla lediga tjänster

  • Region Svealand
  • Kategori Församlingsföreståndare, Pastor
  • Anställningstyp
  • Placering